Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Stabilizarea cursului depinde de demiterea lui Băsescu, nu de revenirea sa la Cotroceni

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, la sediul USL, că stabilitatea cursului de schimb şi reîntoarcerea acestuia la un palier care să nu ameninţe creditele românilor nu sunt date de menţinerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, ci, dimpotrivă, de demiterea acestuia.

Vicepreşedintele PNL a arătat că, în situaţia în care susţinutorii lui Traian Băsescu decid să boicoteze acest referendum, în speranţa că pragul de 50% va fi ultimul zid protector al acestuia şi în situaţia absurdă în care un preşedinte suspendat, cu un vot zdrobitor majoritar împotriva sa, s-ar întoarce la Palatul Cotroceni, acest lucru ar crea un impact dramatic asupra evoluţiei principalilor indicatori macro-economici.

"Ideea că, dacă nu s-au prezentat peste 50% dintre români la vot, înseamnă că peste 50% dintre români îl doresc pe Traian Băsescu preşedinte este o idee excesivă şi care ar putea să ducă România într-o profundă criză de legitimitate", a declarat reprezentantul PNL.

Varujan Vosganian a susţinut că stabilitatea cursului de schimb şi reîntoarcerea sa la un palier care să nu ameninţe creditele românilor şi care să readucă acest curs de schimb la un nivel suportabil nu este dată de menţinerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, ci, dimpotrivă, de demiterea sa.

"Faptul că cursul de schimb a avut această evoluţie în ultimele săptămâni se datorează în mare măsură scăderii dramatice a investiţiilor străine în ultimii ani, ajungând ca în 2011 ele să fie de cinci ori mai mici decât în 2008", a afirmat liberalul, precizând că s-a înregistrat şi o creştere a datoriei externe în ultima perioadă, iar o normalizare a evoluţiei politice va duce la stabilizarea cursului de schimb.

Vosganian a menţionat că stabilitatea cursului de schimb depinde de înlăturarea pericolului ca în mediul politic românesc să domnească, în perioada următoare, haosul.

 

"Alegerile parlamentare vor fi câştigate de USL”

"Venirea la Palatul Cotroceni a unui preşedinte care nu are legitimitatea obţinută prin vot pentru susţinerea sa de către majoritatea populaţiei va duce în perioada următoare la o continuare a disputelor politice, la emiterea de semnale incerte către mediul economic internaţional şi la o perspectivă neclară pentru investiţiile străine", a declarat vicepreşedintele PNL.

Potrivit lui Vosganian, demiterea lui Traian Băsescu va face ca "viitorul pe termen mediu al României să aibă o extrapolare care să meargă pe continuarea opţiunilor de la alegerile locale".

"Alegerile parlamentare vor fi câştigate de USL şi campania prezidenţială va fi pusă şi ea sub semnul aceleiaşi susţineri politice. Dacă în 29 iulie referendumul va fi validat, investitorii străini, structurile politice internaţionale şi interne vor şti că au un interlocutor valid, stabil şi care va guverna ţara în următorii patru ani", a continuat Vosganian.

El a mai spus că este limpede faptul că "Traian Băsescu îşi dă seama că majoritatea românilor nu îl mai doreşte preşedinte". 
"Toate declaraţiile care încearcă să acrediteze ideea că susţinătorii săi trebuie să boicoteze referendumul din 29 iulie, aceasta nu este decât consecinţa fapului că Traian Băsescu îşi dă seama că a pierdut în faţa poporului român", a arătat Vosganian.

Vicepreşedintele liberal a adăugat că, "dacă românii şi companiile doresc ca în perspectivele lor, pe termen scurt, riscul valutar legat de cursul de schimb, să fie diminuat, acestea sunt legate de demiterea lui Traian Băsescu".

El a mai arătat că, în situaţia în care mai mulţi români vor vota pentru demitere la 29 iulie decât cei care au votat pentru candidatul Traian Băsescu, în 2009, acest lucru va fi, la rândul său, o expresie clară a voinţei românilor de a nu-l mai avea preşedinte şi va spulbera acest lucru orice legitimitate a lui Traian Băsescu de a ocupa fotoliul de la Cotroceni.

"Veţi vedea rezultatele bugetare aşa cum vor fi ele anunţate în scurt timp de Ministerul de Finanţe şi cum vor fi prezentate FMI, arată un amplu efort de restructurare a cheltuielilor bugetare", a menţionat Vosganian, precizând că Guvernul doreşte scăderea deficitului bugetar sub 3%.

Vosganian a mai declarat că USL este preocupată de stabilizarea mediului politic, el arătând că o condiţie pentru realizarea acestei stabilităţi este ca românii să se prezinte la vot, în majoritatea lor, pe 29 iulie, iar marea lor majoritate să voteze "da" pentru demiterea preşedintelui suspendat, acest lucru "fiind legat şi de modul în care ei vor trăi în perioada următoare". "Este vorba despre expresia unei necesităţi ca mediul economic să se stabilizeze", a adăugat Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Stabilizarea cursului depinde de demiterea lui Băsescu, nu de revenirea sa la Cotroceni.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Stabilizarea cursului depinde de demiterea lui Băsescu, nu de revenirea sa la Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei