Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turoperatori: România are atât de puţini turişti străini încât nu poate intra în vizorul teroriştilor

 

Numărul mic de turişti străini poate constitui şi un avantaj, întrucât se reduce riscul unui atentat terorist, spun reprezentanţii turoperatorilor, care cred că România are o imagine suficient de proastă pentru a nu reuşi să atragă turiştii care ar renunţa la Bulgaria după atentatul de la Burgas.

"Sperăm că România nu se află în vizorul teroriştilor, unul dintre motive fiind tocmai faptul că numărul de turişti străini este redus în ţara noastră", a declarat agenţei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Un autobuz care transporta turişti israelieni a explodat miercuri după-amiază pe aeroportul din Burgas, provocând moartea a cel puţin şapte persoane şi rănirea altor 32.

Oficialul FPTR apreciază că evenimentul din Bulgaria demonstrează că orice ţară poate fi supusă unor atentate teroriste.

"Este rău că nu avem turişti străini şi ni-i dorim, dar de data asta a fost bine, pentru că la noi, teroriştii nu ar fi avut pe cine să atace", a continuat însă Răducan.

Proprietarul Eurolines, Dragoş Anastasiu, care reprezintă în România interesele grupului TUI, crede că orice eveniment de acest gen creează o mişcare în conştiinţa turiştilor străini, mai ales a israelienilor.

"O primă posibilitate este ca ei să restrângă plecările în străinătate. Noi avem maxim 20.000 de turişti israelieni în toată ţara, tot anul, deci nu pierdem foarte mult. Cifrele noastre sunt prea mici ca să conteze. Problema este că cei din străinătate spun că România şi Bulgaria sunt cam tot pe acolo, deci nu putem profita de evenimentul din Bulgaria. Noi şi bulgarii suntem băgaţi în aceeaşi oală", a spus Anastasiu.

El a afirmat că imaginea României este atât de proastă în străinătate încât litoralul românesc nu poate fi considerat alternativă pentru străinii care renunţă să plece în Bulgaria.

Răducan de la FPTR crede că românii vor continua să meargă pe litoralul bulgăresc, pentru că nu se consideră vizaţi direct de terorism şi văd încă Bulgaria o ţară sigură.

"Nu putem estima efectele asupra fluxului de turişti din România. Autocarul cu atentatul a fost la aeroport, iar românii nu merg cu avionul în Bulgaria", a spus Sorin Văduvoiu, directorul agenţiei de turism Perfect Tours.

El şi-a exprimat îndoiala că atentatul din Bulgaria va fi un motiv pentru turiştii străini să aleagă România.

Bulgaria a devenit în ultimii ani destinaţia preferată de călătorii a turiştilor români, atraşi în special de litoralul Mării Negre. Mai nou, şi preţurile accesibile din staţiunile montane bulgăreşti, dar şi calitatea serviciilor încep să atragă români.

Deşi au mers anul trecut în ţara vecină 1,49 milioane de români, doar 336.000 au stat două sau mai multe nopţi, restul petrecând o singura noapte. Aceştia din urmă sunt, în majoritatea cazurilor, fie ajunşi cu mici afaceri în Bulgaria, fie în tranzit spre Grecia sau altă destinaţie.

Bulgaria a mai fost vizitată anul trecut şi de aproape 860.000 de turci, 837.000 de germani, 470.000 de ruşi, 307.000 de englezi, 290.000 de polonezi şi 182.000 de francezi. În 2010 au fost în Bulgaria 1,44 milioane de români.

În total, Bulgaria a primit anul trecut 8,7 milioane de turişti străini, faţă de 8,37 milioane în 2010.

Cu o rată de 14,7% a nerezidenţilor în totalul turiştilor (hoteluri, moteluri şi pensiuni), România ocupă detaşat ultimul loc în Europa.

Statistica românească arată că anul trecut România a avut şapte milioane de turişti (sosiri numai în hoteluri), din care 78,4% (aproape 5,5 milioane) români, şi 21,6% (1,5 milioane) turişti străini, ponderi apropiate de cele din anul 2010.

Pe litoral, situaţia este şi mai dramatică, pentru că turiştii străini sunt atât de puţini încât nu figurează nici măcar în statistici. Cu toate acestea, ANAT estimează, sau mai mult speră, la circa 25.000 de turişti din alte ţări pe litoral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turoperatori: România are atât de puţini turişti străini încât nu poate intra în vizorul teroriştilor.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turoperatori: România are atât de puţini turişti străini încât nu poate intra în vizorul teroriştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei