Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2012 - Anul XVII, nr. 167 (5072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP; m-aş bucura să mă sune şi Antonescu

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că are nevoie de liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecţia sa şi că s-ar bucura dacă l-ar suna şi preşedintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care "ard", cum ar fi Siria.

"Este una din marile gogoşi ale unor oameni pur şi simplu disperaţi. Trebuie să îl am, în primul rând pentru legătura cu SPP. Sunt, oricât ar vrea să recunoască sau nu Crin Antonescu, preşedintele ales, care nu poate fi lăsat neprotejat", a afirmat Băsescu într-un interviu la RRA.

De asemenea, el a arătat că protecţia sa de către SPP se impune nu pentru că ar vrea el personal, ci pentru că "angajaţii SPP riscă ani grei de puşcărie" dacă nu îi asigură nivelul de protecţie prevăzut de lege.

"Eu trebuie să comunic cu SPP, altfel nu am nici o treabă cu nimeni. Sau poate vrea preşedintele interimar, poate are nevoie de un punct de vedere într-o problemă care arde. Aş fi bucuros dacă l-ar interesa părerea mea într-o problemă cum ar fi Siria", a spus Băsescu.

Totodată, el a precizat că la sediul său de campanie nu dispune de telefonul secretizat, "cel negru cu butoane", ci de telefonul operativ.

"Am telefonul operativ şi telefonul scurt", a mai spus preşedintele suspendat.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea şefului STS, Marcel Opriş, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale.

Cristian David a declarat, la finalul şedinţei comisiei de apărare din Senat, în cadrul căreia a fost audiat şi şeful STS, Marcel Opriş, că preşedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Preşedintele Comisiei de apărare a susţinut că generalul Marcel Opriş şi-a depăşit competenţele.

Cristian David a anunţat că va trimite Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) concluziile comisiei de apărare pe această temă.

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, a declarat, joi, după audierea în Comisia de apărare a Senatului, că a prezentat toate documentele, hotărâri ale CSAT, care arată că instalarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Traian Băsescu s-a făcut în mod legal.

Opriş a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-şi spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS şi care arată că a acţionat potrivit legilor şi procedurilor.

"Nu noi facem procedurile, noi le aplicăm. Este o mare problemă. Cred că nu prezenţa mea este importantă acum, ci cei care trebuie să decidă dacă eu am acţionat sau nu legal pe baza documentelor prezentate. Nu eu sunt persoana interesantă", a spus şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Opriş a mai menţionat că nu poate arăta acele documente care dovedesc că a acţionat conform legii, pentru că procedurile sunt clasificate.

"Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care au fost prezentate comisiei şi pe care comisia le ştie, sunt proceduri clasificate şi pot fi consultate numai de către cei abilitaţi. Au fost prezentate comisiei, dânşii sunt abilitaţi să le vadă. Există o prevedere specială care spune ce poate să aibă sau nu un beneficiar", a adăugat Opriş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP; m-aş bucura să mă sune şi Antonescu.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP; m-aş bucura să mă sune şi Antonescu2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(20 iul 2012, 17:43:04
Basescu a fost presedintele ales de multi dintre romani pt ca le-a promis multe ...dar din pacate pt el aici sa terminat tot....a fost presedinte dar ia ajuns....multi dintre noi vrem acum sa il demitem pt ca el a promis ca va face tot ce ii sta in putere sa fie un sef de stat de care Romania are nevoie si ca va moderniza tara....a dus tara asta de rapa....a facut tot...numai nu a modrnizat-o...rusine sa ii fie!
2.   Pe 29 iulie: Desteapta-te, Romane! trimis de
(20 iul 2012, 21:07:57
pe tema situatiei politice actuale, RECOMAND articolul:  ☭  ϑ
(w w w punct roncea punct net)
3.   AM APASAT BUTONUL TREI trimis de
(20 iul 2012, 21:26:58
Daca tot se vorbeste de asta am apasat butonul trei de la telefonul negru de la Cotroceni.
Alo, buna ziua domnule Radu.Ce doriti sa aflati de la mine?
Pai in primul rand numele dumneavoastra si cu ce va ocupati.
Numele meu chiar nu conteaza, puteti sa imi spuneti Batranul
De ce te-a deconspirat Basescu in direct la TV?
Vezi tu Radule, toti dictatorii sfarsesc prin a inebuni inevitabil, si de aici li se trage sfarsitul. Asa s-a intamplat si cu Napoleon, cu Hitler si cu toti ceilalti. Dupa un anumit numar de victorii incep sa se se creada invincibili si asta ii pierde. Cred ca pot face orice si nu mai au puterea de a rationa corect. Voi romanii numiti foarte bine asta “Dumnezeu le ia mintile”. Noi avem obligatia sa consiliem fiecare sef de stat de pe acest Pamant, iar cand incep sa nu ne mai asculte, ba chiar sa incerce sa ne deconspire, intr-un ultim gest disperat, asta inseamna ca au ajuns la sfarsit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei