Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iul 2012 - Anul XVII, nr. 165 (5070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senator PSD: Legea nu interzice organizarea de tombole, ar trebui să facă şi PDL

 

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, ieri, că ştia despre decizia social-democraţilor de a organiza tombole prin care să premieze prezenţa la votul de la referendum, el precizând că legea nu interzice tombolele.

"Cunoşteam acest lucru. E foarte bine că se face, tombole s-au făcut întotdeauna la vot. USL acţionează în conformitate cu legea", a spus Şova.

El a subliniat că legea nu interzice organizarea de tombole.

"Întrebarea e ce lege interzice. Acţiunea e în conformitate cu legea, pentru că vrem ca oamenii să vină la vot. Aceste tombole sunt organizate pentru cei care vin la vot şi care prezintă buletinul (cartea de identitate - n.r.) cu ştampila că au votat. Interesul general e să vină oamenii la vot", a spus Şova.

Senatorul PSD a solicitat şi PDL să organizeze tombole pentru a stimula prezenţa cetăţenilor la votul de la referendum.

"Solicităm PDL să organizeze şi ei tombole ca să vină şi ei la vot. Interesul e să vină cât mai mulţi români la vot, să avem un referendum legal şi legitim. În loc să piardă vremea făcând plângeri penale, să facă tombole pentru a aduce cât mai mulţi la vot, pentru că legea nu interzice asta", a spus Şova.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, ieri, referindu-se la "faimoasa circulară a lui Dragnea", că PDL va depune sesizare penală la adresa lui Liviu Dragnea şi a responsabililor USL pentru încălcarea legii şi săvârşirea infracţiunii de oferire de mită electorală.

"Cum vor cei din USL să câştige referendumul? Au încercat tot felul de şmecherii, dar presiunile internaţionale i-au dat înapoi, aşa că au trecut la ceva mai dâmboviţean şi pregătesc o fraudă majoră la referendumul din 29 iulie. Îi anunţăm, pe această cale, pe responsabilii USL şi de domnul Dragnea că au sesizare penală cu privire la încălcarea grosolană a art. 54 din Legea 3/2000 care prevede ca infracţiune oferirea de mită electorală de bani sau de foloase pentru a aduce lumea la vot", a precizat Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că sesizarea penală a PDL la adresa lui Dragnea va fi adresată procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi.

Cezar Preda a apreciat că poporul român "nu va fi de acord cu această mascaradă de demitere a preşedintelui ţării" şi atunci "Voiculescu, Antonescu şi Ponta au pus maşinăriile de partid la o acţiune de fraudare".

"Domnul Ponta şi domnul Antonescu, în pur stil balcanic, invită românii să voteze în carele alegorice ale domnului Mazăre, pe litoral, la Bâlea Lac, în Pădurea Băneasa, pe Vârful Omu, dar nu dă voie românilor din străinătate să vină să voteze decât dacă îşi permit să facă câte 400-500 de kilometri, în ziua votului, pentru a-şi exprima votul. E mai uşor să furi aici, decât să furi acolo, este deviza USL din aceste zile", a menţionat Cezar Preda.

Conform cotidianului "Adevărul", secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, le-a trimis scrisori directorilor de campanie social-democraţi în care le cere să organizeze tombole pentru alegători cu premii de genul bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe, cartele de telefon, precum şi diverse evenimente în ziua votului, cum ar fi spectacole sau locuri de joacă (evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc.) pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada participării la vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senator PSD: Legea nu interzice organizarea de tombole, ar trebui să facă şi PDL.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senator PSD: Legea nu interzice organizarea de tombole, ar trebui să facă şi PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei