Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Băsescu a pierdut războiul "de club" şi pleacă să seducă poporul

Votul Parlamentului l-a învins pe Traian Băsescu, dar preşedintele suspendat a fost cel care a avut ultimul cuvânt - prin "testamentul" politic lăsat: "aveţi grijă..." - şi ultimul gest definitoriu - al hartiei albe, pe care să îşi consemneze Crin Antonescu retragerea.

Preşedintele suspendat s-a dovedit a avea, încă o dată, simţul momentului, fiind cel mai de reţinut dintr-o şedinţă a Parlamentului care a semănat cu aşteptările faţă de pomul lăudat. Pentru că epilogul era aproape cunoscut, nimeni nu a ieşit din rând prin vreun discurs memorabil. Cu excepţia finalului, care a părut sub inspiraţia clipei, nepremeditat, şi a celor două evadări la ţigară, chiar şi Traian Băsescu a fost în general şters la impresia "artistică".

În schimb, Crin Antonescu a încercat din răsputeri să-şi acopere "artistic", printr-o cuvântare despre rolul şi locul PNL în mersul României, Europei şi universului cosmic, lacunele de cunoaştere ale tehnicii parlamentare. Ca supliment, în anumite pasaje ale intervenţiei sale, a mai răbufnit mesianic, în stilul lui Mihai R. Ungureanu. Efectul a fost însă ofilit de retragerea strategică a lui Traian Băsescu la tutun, al doilea personaj în stat fiind lăsat să vorbească la pereţi.

La pereţi, dar sub privirea atentă şi meditativă a lui Victor Ponta, care l-a şi aplaudat însufleţit.Victor Ponta, care toata ziua şi-a făcut meseria de prim-ministru şi care a ales, ca şi conduită, să se blindeze şi consolideze în această armură a funcţiei executive. De fapt, marile griji ale lui Victor Ponta nu privesc zona Palatului Cotroceni şi nici măcar pe Traian Băsescu. Marile griji ale premierului privesc Bruxelles-ul, unde va merge să îl convingă pe Jose Manuel Barrosso că România este capabilă să ţină calea dreaptă şi corectă.

Vineri, 6 iulie, Traian Băsescu a pierdut războiul "de club", cel cu Parlamentul. Urmează marea operaţiune de seducere a poporului, confruntarea finală numită referendum. Întrebarea este: va avea resurse, inspiraţie, suflu şi sprijinul necesar pentru a câştiga?

În stradă, unii se bucură, alţii strivesc lacrimi in pumni. Merită? Până la urmă, totul se reduce la un transfer sau la o infuzie de speranţă şi încredere. Merită Traian Băsescu o nouă infuzie de încredere? Merită Crin Antonescu sau altul un transfer de speranţă?

Indira Crasnea, indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu a pierdut războiul "de club" şi pleacă să seducă poporul.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Băsescu a pierdut războiul "de club" şi pleacă să seducă poporul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei