Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNAS: Farmaciştii pot lucra fără cititor de coduri de bară doar până la 1 octombrie

Farmaciştii care nu au achiziţionat cititor pentru coduri de bară vor mai putea elibera reţete compensate şi gratuite doar până la 1 octombrie, după care derogarea va fi anulată în sistem, iar reţetele vor putea fi citite numai după codul electronic, a declarat Marius Filip, medic şef la CNAS.

Filip a mai spus, la conferinţa Mediafax talks about Health Reform, că în prima zi de funcţionare a reţetei electronice a făcut mai multe vizite în farmacii.

"Am intrat în farmacii şi (farmaciştii - n.r.) erau foarte speriaţi. Mă interesa dacă se pregătiseră cu cititoarele de coduri şi dacă ştiau ceva de reţeta electronică. Mulţi nu înţeleseseră foarte mult din reţeta electronică. E adevărat că înţelegi mai mult după ce lucrezi efectiv. (...) Nu au fost proiecte pilot, pentru că bulversam sistemul. Lucrurile trebuie luate uşor şi numai prin lucrul direct pot apărea sugestii", a spus medicul şef de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Marius Filip a mai subliniat, cu acelaşi prilej, că este convins că lucrurile vor funcţiona corect în privinţa reţetei electronice, cu condiţia ca toţi partenerii să-şi dorească acest lucru.

"Şi aici vom avea o imagine clară despre cine nu doreşte acest sistem. Deşi 2 iulie este perioada de startare, după 2 iulie vom avea întâlniri cu cei care fac softurile. Fiecare furnizor are dreptul să folosească orice soft, gratuit de la CNAS sau privat. Noi nu avem cum să controlăm acest lucru. Noi cerem nişte specificaţii şi vedem dacă au fost respectate. Între sistemul nostru şi furnizor e un soft pe care şi l-au ales liber şi şi-l asumă", a mai spus Filip.

Medicul şef de la CNAS a precizat că farmaciile nu s-au aprovizionat cu cititoare de coduri de bară şi, din acest motiv, s-a decis ca până la 1 octombrie reţetele să fie eliberate pe baza seriei şi numărului.

"După 1 octombrie, această derogare se va anula în sistem, farmaciile vor citit reţeta numai după codul electronic. Dacă nu avem legătură la internet, calculator, mergem ca până acum pe reţeta autocopiantă. Suntem foarte fermi. Nu se respectă datele, nu mai beneficiază de serviciile respective. Reţeta electronică a fost gândită pentru un sistem concurenţial", a mai spus medicul Marius Filip.

La dezbaterea Mediafax Talks about Health Reform, organizată împreună cu Ministerul Sănătăţii, au participat, luni, peste 200 de invitaţi.

În cadrul evenimentului Mediafax, au dezbătut proiectul legii sănătăţii ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Marius Filip, medic şef CNAS, Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurări, Sorin Popescu, şef grup comunicare ARPIM, Laurenţiu Mihai, director executiv APMGR, Marius Savu, director general al Administraţiei Spitalelor, Cristian Hotoboc, preşedinte al Alianţei pentru Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNAS: Farmaciştii pot lucra fără cititor de coduri de bară doar până la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNAS: Farmaciştii pot lucra fără cititor de coduri de bară doar până la 1 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei