Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2012 - Anul XVII, nr. 150 (5055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict CNATDCU

Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat, s-a propus retragerea titlului de doctor

 

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de ieri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.

În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, susţine că acest for nu are competenţă să ia decizii în acest sens.

Totodată, Pop afirmă că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Naţional de Etică, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

Consiliul Naţional de Etică (CNE) - care, la 21 iunie, preciza, că nu a primit nici o sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta - este un organism consultativ, fără personalitate juridică, funcţionând pe lângă Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Într-un interviu acordat publicaţiei "El Pais", şeful Guvernului este citat spunând că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se "va retrage" şi răspunde afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.

 

Pop: Toate deciziile CNATDCU sunt nule, pentru că nu a fost cvorum

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că toate deciziile luate ieri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, întrucât nu a fost întrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca şedinţa să fie statutară.

"Toate deciziile luate ieri de Consiliul General al CNATDCU sunt nule pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar unei şedinţe statutare, respectiv două treimi din totalul de 20 de membri", a spus ministrul.

Pop a mai declarat că deciziile trebuiau votate de 14 dintre cei 21 de membri ai Consiliului General.

Cvorumul de două treimi pentru aprobarea deciziilor în Consiliul General este menţionat atât în actualul regulament de funcţionare, cât şi în cel anterior.

Ministrul a adăugat că va analiza luni modul în care a fost luată decizia privind plagiatul premierului Victor Ponta.

Întrebat cum comentează protestul membrilor Consiliului General faţă de "modul arbitrar" în care au fost revocaţi, Liviu Pop a spus că el nu a făcut decât să decidă majorarea numărului de componenţi ai Consiliului, de la 20 la 45, nefiind vorba despre desfiinţarea forului, ci despre reorganizarea acestuia.

 

Preda: PDL cere premierului să-şi ţină cuvântul, să demisioneze

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, ieri, că PDL cere în mod oficial demisia premierului Victor Ponta, arătând că prim-ministrul trebuie să se ţină de cuvânt şi să demisioneze după ce CNATDCU a decis că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

"PDL solicită premierului să-şi ţină cuvântul şi anume să demisioneze, întrucât plagiatul a fost în mod formal afirmat de consiliul care se ocupă de titlurile universitare şi de calitatea contribuţiilor academice", a spus Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că Victor Ponta a promis că demisionează în ipoteza în care o comisie de savanţi va demonstra că a plagiat teza de doctorat.

"Onoarea i-o cere", a adăugat Preda despre Ponta şi a apreciat că se aşteaptă ca premierul Victor Ponta să demisioneze după ce a promis acest lucru şi după ce a fost demis ministrul Ioan Mang.

Întrebat ce va face PDL în cazul în care Ponta nu îşi va da demisia, Cristian Preda a precizat că democrat-liberalii oricum vor ataca în contencios administrativ ordinele pe care fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop "a încercat să le emită pe ultima sută de metri pentru a salva faţa premierului".

 

Ponta nu vrea să spună dacă demisionează

Premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, nu a dorit să precizeze dacă va demisiona în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat, spunând că în ultimele două zile s-a concentrat doar pe agenda Consiliului European şi că problemele interne le va comenta în ţară.

El nu a dorit nici să răspundă dacă i se pare oportună dizolvarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

"De ieri începând am fost în cadrul Consiliului European şi toată energia şi atenţia mea au fost concentrate asupra bunei reprezentări a României. Nu doresc şi nu ştiu să comentez în acest moment ce s-a întâmplat acasă cât timp eram în Consiliul European", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat, s-a propus retragerea titlului de doctor.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat, s-a propus retragerea titlului de doctor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plagiat trimis de
( 1 iul 2012, 08:24:10
Am votat USL in speranta unei democratii adevarate . Comunitatea internationala impreuna cu cea interna fac mari presiuni pentru demisia lui Ponta .Singurul ajutor nu poate veni decat din partea societatii civile . Haidati sa dam o mana de ajutor pentru cel care mai poate aduce o farama de speranta pentru romani .
2.   POTI SA FII LINISTIT trimis de
( 1 iul 2012, 09:52:14
Poti sa fii linistit,Ponta nu isi va da demisia si saptamana viitoare Basescu va fi destituit.
Nu e vorba de comunitatea internationala,nici de cea interna,ci doar de Basescu.
2.1  RE: POTI SA FII LINISTIT trimis de
( 1 iul 2012, 15:25:17
normal ca nu... are cuvant? pana si un copil de clasa a5 a vede ca e plagiata. iti trebuie comisie de etica pentru copy paste? sa fim seriosi.
3.   PROBLEMA E MULT MAI COMPLEXA trimis de
( 1 iul 2012, 16:21:21
Consiliul Naţional de Etică (CNE) -nu s-a pronuntat inca.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a spus ca Ponta a plagiat nu are dreptul de a da decizii in cazul doctoratelor dinainte de 2000.Deci ce a zis consiliul nu are nici o valoare.Plus ca cei care au votat(doar 13 din 21 sunt oamenii lui Basescu si au executat o comanda politica)Dar ce spune Consiliul de acuzele de plagiat ale Codrutei Kovesi si Andreea Paul Vass ??Iar noi nu putem analiza o teza de doctorat in drept deoarece nu ne pricepem.Un profesor de chimie nu poate spune ca a fost plagiat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei