Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 iun 2012 - Anul XVII, nr. 147 (5052)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deblocarea posturilor în asistenţă socială şi accesibilizarea spaţiului urban, priorităţi ale MMFPS

 

Deblocarea posturilor în asistenţă socială, inclusiv a celor de asistenţi personali, şi iniţierea unui program de interes naţional pentru accesibilizarea spaţiului urban, în parteneriat cu autorităţile locale, sunt priorităţi ale Ministerului Muncii, se arată într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Denisa-Oana Pătraşcu, s-a întâlnit, marţi, cu membrii unor asociaţii ale persoanelor cu dizabilităţi, pentru a discuta posibilităţile de soluţionare a problemelor cu care se confruntă aceste persoane.

Secretarul de stat a precizat că priorităţile pe care ministerul le are pentru perioada următoare, respectiv deblocarea posturilor în domeniul asistenţei sociale, inclusiv a posturilor asistenţilor personali, şi iniţierea unui program de interes naţional cu privire la accesibilizarea spaţiului urban în parteneriat cu autorităţile locale (şcoli, străzi, săli de sport).

MMFPS precizează că, în cadrul întâlnirii, au fost dezbătute amendamentele aduse la OUG 84/2010 pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În ceea ce priveşte contractarea serviciilor sociale, la ora actuală, Legea nr. 292/2011 privind asistenţa socială reglementează faptul că autorităţile administraţiei publice locale pot achiziţiona servicii sociale acordate de furnizorii privaţi de servicii sociale (ONG-uri, culte) sau pot concesiona administrarea şi acordarea serviciilor sociale proprii către furnizorii privaţi, în scopul dezvoltării pieţei mixte de servicii sociale, astfel încât să răspundă nevoilor locale.

Denisa-Oana Pătraşcu a mai spus reprezentanţilor asociaţiilor persoanelor cu dizabilităţi că MMFPS este beneficiarul unui grant de asistenţă tehnică acordat de guvernul Japoniei, pentru îmbunătăţirea protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, a sistemului de evaluare, precum şi o mai bună informare a acestor persoane, la finalul perioadei de implementare putând exista premisele înfiinţării unui institut cu o componentă specializată pentru persoanele cu dizabilităţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deblocarea posturilor în asistenţă socială şi accesibilizarea spaţiului urban, priorităţi ale MMFPS.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deblocarea posturilor în asistenţă socială şi accesibilizarea spaţiului urban, priorităţi ale MMFPS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei