Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Singurul nume vehiculat de liderii de filiale PDL pentru şefia partidului este Vasile Blaga

 

Mulţi dintre liderii filialelor PDL se feresc să nominalizeze persoana pe care o consideră potrivită să preia conducerea partidului, limitându-se să spună că este nevoie de un om puternic şi care să-i ţină uniţi, în timp ce alţii spun că Vasile Blaga are puterea şi experienţa să reconstruiască PDL.

 

ALBA

Preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că îl va susţine pe Vasile Blaga pentru şefia Partidului Democrat Liberal deoarece crede că acesta are "puterea", "experienţa" şi "autoritatea" să reconstruiască partidul.

Mircea Hava, care a fost şi vicepreşedinte la nivel naţional al PDL, a spus că el nu îşi doreşte să candideze pentru conducerea partidului deoarece vrea să se dedice mai mult oraşului Alba Iulia, al cărui primar a fost reales.

"Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte, nu voi candida la o altă funcţie pentru că vreau să-mi dedic mai mult timp oraşului şi oamenilor. Mi s-a spus în această campanie electorală că am fost mai puţin între el decât am fost altă dată. Nu îmi voi mai consuma două trei zile să mă duc la Bucureşti, de multe ori la şedinţe sterile” a mai spus Hava.

Preşedintele PDL Alba a adăugat că el îl va susţine pentru şefia PDL pe Vasile Blaga deoarece consideră că acesta are experienţa, puterea şi autoritatea să reconstruiască partidul.

 

BISTRIŢA-NĂSĂUD

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că vede în fruntea PDL un om care pune mai presus de orice interesul partidului.

"Văd în fruntea PDL un om care pune mai presus de orice interesul partidului, mai presus de interesul personal sau de interesul de grup", a spus Oltean.

El a afirmat că deocamdată este prematur să se discute despre un nou lider al PDL, abia duminică urmând să fie luată o decizie în acest sens.

"Dacă mergem pe Convenţie Naţională, atunci se va putea discuta despre un nou preşedinte. Dacă mergem pe conducere interimară în care să păstrăm actuala conducere pentru reprezentare juridică, atunci vom desemna un Comitet interimar care va alege un preşedinte cu rol în reprezentarea politică a partidului. Eu cred totuşi că se va merge pe Convenţie Naţională", a afirmat Oltean.

Întrebat dacă Vasile Blaga ar putea fi unul dintre cei care aspiră la funcţia de lider al PDL, Ioan Oltean nu a spus nici da, nici nu: “Nu vreau să mă pronunţ".

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa la funcţia de secretar general, Oltean a spus: "Pot candida la ce funcţie vreau, dar nu am luat o decizie în acest sens".

 

BRAŞOV

George Scripcaru, preşedintele PDL Braşov şi vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, nu a nominalizat nicio persoană pe care ar prefera-o la conducerea partidului, spunând că la conducere ar trebui să fie "cel mai bun".

În ceea ce priveşte persoana care nu ar fi potrivită pentru a fi lider al PDL, Scripcaru a spus că nu este potrivit "cine nu e bun", fără a da vreun exemplu.

 

CLUJ

La rândul său, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este prematur să avanseze nume pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al PDL, susţinând însă că viitorul şef al partidului "trebuie să fie cineva cel puţin la fel de bun ca Emil Boc".

"E prematur să avansez nume pentru viitorul preşedinte al PDL şi nu aş personaliza. Importantă va fi şi echipa de conducere a partidului. Oricum, cred că viitorul preşedinte trebuie să fie cineva cel puţin la fel de bun ca Emil Boc, o persoană care să unească şi nu să dezbine şi care să se fi validat de-a lungul timpului în bătăliile electorale. Trebuie să fim atenţi să nu schimbăm pe cineva care a câştigat bătălii electorale personale sau ale partidului, Emil Boc, cu cineva care nu a câştigat", a spus Daniel Buda.

 

CONSTANŢA

Liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a spus că îl va susţine pe Vasile Blaga pentru a deveni următorul preşedinte al democrat-liberarilor.

“Pe cine văd la conducerea partidului? Pe Vasile Blaga! Nu sunt eu unul din cei 35 de semnatari ai moţiunii Blaga? Pe el îl voi susţine pentru preşedinţia partidului”, a declarat Gigi Chiru, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat pe cine ar mai vedea alături de Vasile Blaga în conducerea centrală a partidului, Chiru a spus că sunt mulţi colegi valoroşi în PDL care s-ar putea ocupa de destinele formaţiunii politice, fără a oferi însă nume.

"Aşa cum mă aşteptam este un moment de reorganizare în cadrul partidului, care este binevenit, aşteptăm să se întâmple evenimentele şi vedem ce structură de conducere vom alege la Convenţia Extraordinară pe care o vom organiza sper cât mai repede. Sunt foarte mulţi colegi valoroşi care pot ocupa funcţii de conducere", a menţionat Chiru.

 

DOLJ

Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj, nu a vrut să se pronunţe asupra viitorului lider al Partidului Democrat Liberal. Berceanu a spus că nu vrea să spună numele politicianului pe care l-ar prefera în fruntea partidului pentru a nu lăsa loc de interpretări.

"Nu mă pronunţ deocamdată pentru că poate nici nu va candida persoana pe care eu aş vedea-o în fruntea partidului. Haideţi să vedem cine candidează mai întâi şi după vă spun pe cine susţin. Duminică vom avea o întâlnire la Sala Palatului, avem Consiliul Director şi acolo vom lua decizii importante, vom vedea şi cine e interesat să conducă partidul”, a declarat pentru MEDIAFAX Radu Berceanu. Berceanu este unul dintre greii PDL şi a fost şi cel care a cerut demisia lui Emil Boc şi a întregii conduceri a partidului după rezuiltatele slabe de la alegerile locale.

La ultimele alegeri pentru conducerea PDL, Radu Berceanu l-a susţinut pe Vasile Blaga.

 

HARGHITA

Preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, afirmă că viitorul preşedinte al democrat-liberalilor ar trebui să fie un bun organizator.

"Nu doresc să comentez privitor la cine va fi sau cine nu ar trebui să se afle în fruntea PDL. Pentru asta ne vom întâlni duminică. După părerea mea, şeful PDL trebuie să fie o persoană carismatică, puternică şi un bun organizator", a spus Adrian Trif.

 

HUNEDOARA

Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că noul lider al partidului trebuie să fie "consistent, onest, cu o cotă de încredere ridicată" şi care să reziste presiunii actuale.

"Trebuie să alegem un om care să ştie să sudeze partidul şi să îl conducă performant şi după alegerile din toamnă. Avem nevoie de un politician puternic, un om care să poată performa şi care să simtă şi politica şi societatea. Nu mă gândesc neaparat la un om acum, mă gândesc la nişte calităţi care cred eu că trebuie îndeplinite. E nevoie de un om consistent, onest, cu o cotă ridicată de încredere şi la nivelul partidului, şi la nivelul societăţii", a spus liderul PDL Hunedoara, Dorin Gligor.

Potrivit sursei citate, alegerea liderului de partid trebuie să se facă atent şi conştient, nu cu "sânge pe pereţi cum titrează media, pentru că astfel nu îi va fi creat acelui om un climat propice pentru a performa".

"Înainte de a alege preşedintele, trebuie stabilite nişte obiective. În funcţie de ele, vedem, analizăm şi alegem oamenii care pot să le ducă la îndeplinire. Aşa cred că e normal. Nu alegem nume, ci alegem calităţi şi caractere. Iar alegerea nu se face după domiciliul din buletin al politicienilor. Trebuie să aducem valoarea în faţa frustrărilor şi a egoismului dominant. Dacă mai dorim să facem politică", a afirmat Gligor.

El a adăugat că un congres extraordinar se impunea încă din toamna anului trecut, în acea perioadă "lucrurile erodându-se vizibil pentru PDL".

"De aceea spun că avem nevoie de un lider puternic. Un lider şi pentru noi, ca partid, şi pentru a schimba linia votului din societate. Încă o dată s-a demonstrat acum că populaţia votează împotriva celuilalt, a aceluia care s-a aflat la guvernare. Alternativa de acum, USL, este construită tot pe un vot negativ, iar acest lucru nu ne ajută pe noi, ca societate, cu nimic. Rezultatul votului din 10 iunie este în cea mai mare parte cel al reacţiei populaţiei împotriva măsurilor de austeritate luate de PDL", a spus Gligor.

 

MUREŞ

Preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, a declarat, vineri, că situaţia actuală a partidului este "normală", din moment ce nu s-a reuşit atingerea obiectivelor, indiferent de motive, şi că, pentru "prospeţimea partidului", este nevoie de o persoană care să fie capabilă să coalizeze forţele de dreapta.

"A câştiga o primărie şi a conduce un partid sunt două lucruri diferite. Domnul Boc a făcut lucruri pe care nu mulţi le puteau face. Dar în faza actuală, când dreapta este debusolată, trebuie să găseşti persoane care să coalizeze forţele de dreapta. Trebuie găsit altcineva - cu un bun leadership, care să fi demonstrat că e capabil, să exprime încredere, să înţeleagă situaţia actuală a partidului şi să fie capabil să strângă partidul", a afirmat Florea.

El a adăugat că există oameni buni, care au aceste calităţi în partid, dar a refuzat să dea nume.

Florea a spus că "se caută o astfel de variantă", însă, dacă nu se găseşte, este posibilă şi o conducere colectivă a partidului.

"Dacă nu se găseşte, să fie o conducere colectivă a partidului, cu mandat clar, iar unei persoane din rândul conducerii colective să îi fie delegate atribuţii de reprezentare juridică a partidului. Când spun mandat clar mă gândesc la pregătirea strategiei pentru alegerile generale, validarea candidaturilor - să-i dea la o parte pe cei expiraţi şi ineficienţi", a afirmat Florea, precizând că în "conducerea colectivă" ar trebui să se regăsească unii dintre actualii membri ai PDL, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu neavând această calitate.

 

SĂLAJ

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, referindu-se la o nouă conducere a partidului, că "soluţia este desemnarea unui Consiliu interimar, cu un mandat clar legat de stabilirea unei strategii pentru alegerile parlamentare, din care să facă parte Falcă, Florea, Hava şi Scripcaru".

"Nu susţin şi nu agreez varianta organizării unei Convenţii Extraordinare a partidului, întrucât aceasta nu poate spune prea multe referitor la situaţia actuală a PDL. Cred că soluţia pentru conducerea PDL este desemnarea unui Consiliu interimar, care să aibă un mandat clar în ceea ce priveşte obictivele urmărite şi termenele de realizare a acestora. În obiective trebuie puse stabilirea unei strategii pentru alegerile parlamentare şi clarificări referitor la coagularea unei forţe de dreapta în politica românească, în jurul PDL. Consiliul interimar ar trebui să includă nume precum Gheorghe Falcă, Dorin Florea, Mircea Hava şi George Scripcaru", a afirmat Bode.

Lucian Bode a spus că nu vede "rostul unei Convenţii Extraordinare pentru PDL acum", dar că, dacă se va decide organizarea ei, va accepta acest lucru.

"Nu este vorba de a vedea sau nu a vedea pe cineva la conducerea PDL. În acest moment, trebuie să ne definim o strategie pe termen lung şi mediu, trebuie să ne adresăm miilor de aleşi locali pe care îi avem în ţară şi care sunt motorul PDL. Trebuie să le prezentăm o certitudine legat de faptul că partidul are capacitatea de a-şi atinge obiectivul - acela de a fi iar la guvernare", a spus Bode.

Potrivit sursei citate, "PDL are obligaţia de a construi o ofertă politică puternică, de dreapta, în jurul PDL, capabilă să răspundă aşteptărilor pe care le are mai mult de jumătate din electorat, care nu a votat cu USL".

"Acest lucru trebuie urmărit, iar nu alegerea preşedintelui, a vicepreşedinţilor, a secretarilor etc. Nu asta este cel mai important acum. Personal, eu nu voi candida la nicio funcţie în BPN, dar mă voi implica dacă mi se va solicita sprijinul", a declarat Bode.

Lucian Bode a afirmat că după organizarea Convenţiei Extraordinare precedente au existat voci în PDL care au afirmat că aceasta nu a fost cea mai potrivită idee, aşa că se îndoieşte că momentul de faţă organizarea unei Convenţii Extraordinare "ar fi soluţia miraculoasă pentru PDL".

 

SIBIU

Preşedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că noul preşedinte al partidului trebuie să aibă profilul unui învingător.

"Este prematur să vorbim despre o persoană. Ne vom întâlni duminică şi vom discuta. Profilul preşedintelui pe care îl voi susţine este cel al unui învingător", a spus Ariton.

Pe de altă parte, liderul PDL Sibiu a afirmat că şi-a dat demisia din funcţia de secretar executiv al partidului în semn de solidaritate cu Emil Boc.
Întrebat dacă va candida pentru o nouă funcţie în fruntea PDL, Ariton a spus că se va gândi la acest lucru.

"Mă voi gândi foarte bine la acest lucru şi voi lua o decizie pe care o voi face publică la momentul oportun", a precizat Ion Ariton.

 

SUCEAVA

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că cel mai îndreptăţit să preia conducerea partidului este Vasile Blaga, care este identificat "până în rărunchi" cu partidul şi care este "un lider născut, şi nu făcut".

Bălan a declarat corespondentului MEDIAFAX că în ceea ce priveşte viitoarea conducere a partidului "aproape că nu sunt prea multe opţiuni" şi că cel mai îndreptăţit să preia conducerea este Vasile Blaga.

"E un om vechi în partid, identificat până în rărunchi cu partidul, cunoaşte foarte bine organizaţiile din toată ţara şi a menţinut o relaţie bună cu acestea", a spus secretarul general al PDL Suceava.

El a menţionat că Vasile Blaga este liderul care se bucură de cea mai mare încredere în rândul membrilor de partid şi că un astfel de lider este cel cu care PDL va putea obţine un rezultat bun la alegerile parlamentare.

"Cred că Vasile Blaga este un lider născut, şi nu făcut", a mai spus Ioan Bălan.

 

TIMIŞ

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Vasile Blaga ar trebui să conducă pe viitor PDL.

Întrebat, vineri, de corespondentul MEDIAFAX pe cine vede lider al PDL, preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, a răspuns prompt: "Blaga (Vasile Blaga - n.r.)".

 

VASLUI

Preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, deputatul Dan Marian, consideră că în locul lui Emil Boc la conducerea partidului ar trebuie să vină un om de forţă, care să ştie să comunice, lider care, în opinia sa, există la ora actuală în PDL.

Fără să dea vreun nume în ceea ce priveşte liderul pe care şi l-ar dori în fruntea partidului, preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, a afirmat că lupta pentru putere în PDL este mare, astfel încât nu-şi au locul declaraţii hazardate acum.

"Nu pot să fac eu acum declaraţii referitor la cine mi-aş dori în fruntea partidului pentru că lupta este mare. Oricum, ne trebuie un om de forţă şi care să ştie să comunice. Există acest tip de lider în partid, şi chiar sunt mai mulţi”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Dan Marian.

Liderul democrat-liberalilor vasluieni este unul dintre cei care au susţinut ideea plecării lui Emil Boc din fruntea partidului.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurul nume vehiculat de liderii de filiale PDL pentru şefia partidului este Vasile Blaga.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singurul nume vehiculat de liderii de filiale PDL pentru şefia partidului este Vasile Blaga0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buldogul... trimis de
(16 iun 2012, 20:54:43
unde isi are locul buldogul?daca nu langa ce a a mai ramas din strarvul portocaliu?inseamna ca Fluturasul nostru s-ar putea sa ia teapa si acolo.va primi o functie doar daca numara Roberta voturile sa va face ceva aranjamente sub masa.in rest,totul e bine... uslasii beau sampanie,se felicita si se pupa pe bot.noi traim la fel ca inainte...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei