Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta a discutat cu Băsescu despre participarea la reuniunea CE, cei doi nu au ajuns la un acord

Premierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Traian Băsescu privind nivelul de reprezentare a României la Consiliul European, dar fără să ajungă la un acord pe această temă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că a discutat cu premierul Victor Ponta, menţionând că se va întâlni ieri cu acesta şi că nu doreşte să anticipeze rezultatul acestei discuţii.

Întrebat cum va proceda în 28 iunie, dacă premierul va continua în a dori să reprezinte România la Consiliul European, Traian Băsescu a răspuns că poate asigura de un singur lucru, anume că nu se va pune "în situaţii ridicole".

El a adăugat că, în acelaşi timp, nimeni să nu-i ceară să abdice de la atribuţiile constituţionale.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat că se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, dar a apreciat că el va fi cel care va reprezenta România la reuniunea Consiliului European.

 

Ponta, despre întrevedere: Ne-am înţeles că nu ne-am înţeles şi că vom continua dialogul

Liderul USL Victor Ponta a declarat, ieri, despre întrevederea cu Traian Băsescu pe tema reprezentării la Consiliul European, că el şi cu şeful statului s-au înţeles asupra faptului că nu s-au înţeles încă, premierul precizând că va mai avea întâlniri cu preşedintele pentru a ajunge la o soluţie.

"Am avut o discuţie destul de lungă - peste o oră - am discutat şi de Consiliul European din 28 iunie, de temele pe care România le are de susţinut - fonduri europene, Shenghen, bugetul 2014-2020, MCV şi alte probleme care ţin de relaţia interinstituţională dintre preşedinte şi primul-ministru", a spus Ponta.

Întrebat dacă au decis cine va merge la Bruxelles, Ponta a răspuns: "Aici nu am ajuns la o concluzie, adică ne-am înţeles că nu ne-am înţeles încă şi că vom continua dialogul ca până pe 28 iunie să agreăm soluţia instituţională ce mai bună – în sensul că eu consideram că primul ministru (să meargă, n.r.), preşedintele, că preşedintele (să meargă, n.r.)", a spus Ponta.

El a precizat că, din punctul său de vedere, soluţia cea mai bună este a unui compromis între cele două instituţii şi a unui dialog. "E important, când merg acolo, să am un punct de vedere agreat şi cu preşedintele, şi cu Parlamentul. Nu am putut să ajungem la un consens azi, aş fi vrut să ajungem la un consens în sensul să particip eu. Preşedintele ar fi vrut să participe domnia sa", a spus Ponta.

Întrebat de ce e nevoie de mai multe întâlniri cu preşedintele pentru a tranşa acest subiect, Ponta a precizat că este foarte important ca pe 28 iunie România să nu fie în situaţia în care au fost Polonia, Finlanda şi alte ţări europene.

"Nu trebuie să rezolvăm în faţa partenerilor europeni un conflict care este de natură internă. Dorim cu toţii să evităm un asemenea moment", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei MEDIAFAX, la finalul discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu, că singurul lucru stabilit cu şeful statului privind nivelul de reprezentare a României la Consiliul European este că vor avea o nouă întâlnire pentru a continua dialogul.

 

Oprea: Băsescu nu face comentarii despre discuţia cu Ponta

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu nu face nici un comentariu despre discuţia avută cu premierul Victor Ponta.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu face nici un comentariu legat de discuţia de astăzi cu domnul prim-ministru, Victor Ponta", a precizat Oprea.

 

Ponta: Băsescu mi-a reproşat că nu l-am informat că voi lua ICR, de acum îi trimit agenda Guvernului

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat, în întrevederea de circa o oră pe care au avut-o, că nu l-a informat că a luat Institutul Cultural Român de la Preşedinţie, el precizând că pe viitor îi va trimite şefului statului agenda de lucru a Guvernului.

Întrebat dacă Preşedintele i-a reproşat că a luat ICR de la Preşedinţie, Ponta a răspuns: "Da. Mă gândeam că - dacă am stabilit împreună că nu dăm foarte multe detalii - dar domnia sa a spus de aseară că era foarte nemulţumit că nu l-am informat".

Ponta a spus că pe viitor îi va trimite şefului statului agenda de lucru a Guvernului.

"O să-i trimit preşedintelui agenda de lucru a Guvernului pentru că eu cred că, indiferent de ceea ce ne desparte la nivel personal, instituţiile trebuie să colaboreze şi să se respecte între ele, indiferent de persoana care ocupă absolut temporar - şi preşedintele e temporar, şi eu sunt temporar premier, însă instituţiile rămân şi cred că cât mai mult respect instituţional este înspre binele tuturor", a spus Ponta.

Guvernul a confirmat că Institutul Cultural Român (ICR) va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a discutat cu Băsescu despre participarea la reuniunea CE, cei doi nu au ajuns la un acord.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta a discutat cu Băsescu despre participarea la reuniunea CE, cei doi nu au ajuns la un acord0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pdl versus usl trimis de
(16 iun 2012, 09:38:50
Nici unii, nici altii nu sunt mai breji. Dar pdl-listii si-au taiat singuri craca de sub picioare cu aroganta lor, cu obraznicia, tupeul si coruptia manifestata fara rusine, fata de contribuabili. Asta n-au vrut ori n-au putut ei sa inteleaga si se pare ca nu inteleg nici acum. Au iesit in fata cu un Popoviciu arogant, un Toader nesimtit si mai ales cu niste corupti dovediti, pe care cu nonsalanta incearca sa-i disculpe.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei