Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc şi întreg BPN al PDL şi-au depus demisiile. Boc nu mai candidează la şefia partidului

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, ieri, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

Boc a spus că preşedintele PDL, împreună cu întreg Biroul Permanent, şi-au prezentat demisia.

Boc a spus că PDL a traversat România prin criză, iar măsurile luate de guvernarea PDL au fost bune şi corecte, dar au afectat electoral partidul.

Preşedintele PDL a anunţat că va avea loc o şedinţă a Colegiului Director, duminică, unde se vor lua decizii legate de Convenţia naţională extraordinară.

Fostul premier a mai spus că actuala conducere va asigura interimatul până la congres.

Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.

 

Flutur: Scopul nostru e relansarea partidului şi găsirea de soluţii pentru electoratul de dreapta

Liderul PDL Gheorghe Flutur a declarat, aseară, că a fost unul dintre susţinătorii depunerii mandatului conducerii PDL, arătând că este o asumare în bloc a responsabilităţii, urmând să fie găsite soluţii pentru relansarea partidului.

Flutur, prim-vicepreşedinte demisionar al PDL, a declarat că PDL a dat dovadă de responsabilitate şi când şi-a asumat gestionarea României în criză, dar şi când a câştigat mai multe rânduri de alegeri şi trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi când obţine un rezultat modest în alegeri.

"Conducerea PDL şi-a depus mandatul. Scopul nostru este relansarea partidului şi găsirea soluţiilor pentru a răspunde electoratului de dreapta", a spus liderul democrat liberal.

El a subliniat că a fost unul dintre susţinătorii depunerii mandatului conducerii partidului.

"E o asumare în bloc a responsabilităţii. Ca orice partid modern trebuie să-ţi asumi aceste responsabilităţi", a spus Gheorghe Flutur.

 

Udrea: Unii au venit să mă roage să numesc în funcţii diverse persoane

Elena Udrea, care a demisionat ieri din funcţia de vicepreşedinte al partidului, a declarat în şedinţa Colegiului Director că au existat persoane care au venit la ea pentru a-i cere să facă diverse numiri în funcţii, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

În aceeaşi şedinţă, Udrea a susţinut că toate investiţiile din ţară s-au făcut cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe care l-a condus, însă a acuzat existenţa unei clientele politice în cazul licitaţiilor desfăşurate pe plan local.

Conform surselor citate, Elena Udrea a spus că era chemată la inaugurări pentru că astfel era asigurată şi prezenţa presei.

Şedinţa Colegiului Director al PDL a început puţin după ora 14.00 şi s-a încheiat la 20.30, preşedintele PDL Emil Boc şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional depunându-şi demisiile. Duminică urmează să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

Elena Udrea a declarat, aseară, că decizia conducerii PDL de a-şi da demisia "de onoare" este "bună, corectă şi onorabilă".

"Este o decizie bună, corectă şi onorabilă decizia BPN de a-şi prezenta demisia de onoare şi de a lăsa un interimat la conducerea partidului", a afirmat Elena Udrea.

Ea a spus că trebuie văzut care va fi mandatul interimatului: "Vom vedea care este mandatul interimatului, deocamdată trebuie să ne prezinte o strategie pe perioada următoare".

 

Blaga nu mai candidează la nici o funcţie în partid

Vasile Blaga le-a spus, ieri, membrilor Colegiului Director al PDL că nu mai candidează la nici o funcţie în partid, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PDL.

 

Blaga a vrut demisia întregii conduceri a PDL; Falcă a vrut conducere interimară

Vasile Blaga, alături de mai mulţi apropiaţi, a susţinut, ieri, la Colegiul Director al PDL, depunerea mandatului de către întreaga conducere a partidului, în frunte cu Emil Boc şi organizarea de alegeri interne, el intrând în conflict cu Gheorghe Falcă, susţinătorul ideii unei conduceri interimare.

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că cei doi au avut dispute, în condiţiile în care Falcă voia să nu se ajungă la măsura extremă a congresului extraordinar, interimatul urmând să fie asigurat de zece democrat-liberali.

Potrivit surselor citate, această discuţie a avut loc după ce două propuneri, referitoare la demisia întregii conduceri în frunte cu Boc sau la demisia membrilor Biroului Permanent Naţional, dar cu menţinerea lui Emil Boc ca preşedinte, au căzut la vot.

Şedinţa Colegiului Director al PDL a început puţin după ora 14.00, iar după cinci ore, democrat-liberalii au luat o pauză de câteva minute.

Şedinţa Colegiului Director al PDL a fost întreruptă după ce atât varianta organizării unui congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, cât şi varianta cu alegerea unui BPN interimar cu Emil Boc preşedinte în continuare au căzut la vot, au declarat surse din PDL.

 

Falcă: Demisia conducerii PDL, corectă pentru posibilitatea de a avea o mişcare de centru-dreapta

Primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, aseară, că gestul conducerii PDL de a demisiona este "un gest corect pentru deschiderea posibilităţii de a avea o mişcare de centru-dreapta".

Falcă a spus că, în acest moment, este nevoie de o mişcare de centru-dreapta care să contracareze mişcarea centru-stânga.

"Acest gest al conducerii din care fac şi eu parte este un gest care transmite un semnal de posibilitate a reconstruirii unei structuri de centru dreapta puternice", a afirmat Falcă.

Întrebat dacă din această mişcare ar putea face parte şi Mihai Răzvan Ungureanu, Falcă a spus că "oamenii care se consideră de centru-dreapta şi au fost dezamăgiţi de parcursul unui partid de centru-dreapta şi vor să vină în viaţa politică sunt bineveniţi".

Întrebat dacă şi-ar asuma să facă parte dintr-o conducere interimară a PDL, Falcă a răspuns "să ajungem acolo, nu este important să ajungi într-o poziţie, ci important este să ai o viziune şi să o pui în practică".

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, la rândul său, că este normal ca structura de conducere a PDL să facă gestul de a demisiona. "E normal să facă acest gest, e vorba de structura de conducere a partidului de a depune un mandat şi de a-şi asuma o responsabilitate", a spus Scripcaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc şi întreg BPN al PDL şi-au depus demisiile. Boc nu mai candidează la şefia partidului.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc şi întreg BPN al PDL şi-au depus demisiile. Boc nu mai candidează la şefia partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei