Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rovana Plumb: Preţul apei potabile plătit de populaţie trebuie să scadă

Preţul apei potabile plătit de populaţie trebuie să scadă, iar până în 2018 trebuie să fie asigurat accesul la reţelele de alimentare cu apă pentru oamenii din toate zone ţării, a declarat, marţi, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb.

"Guvernul va coopera cu factorii de decizie implicaţi pe toate domeniile de mediu, păduri şi apă astfel încât să se poată asigura servicii publice la standarde europene pentru toţi cetăţenii României. Din punctul de vedere al managementului resurselor de apă, autorităţile guvernamentale trebuie să acţioneze pe două direcţii. Pe de-o parte trebuie să asigurăm accesul întregii populaţii la reţelele de alimentare cu apă până în anul 2018, iar pe de altă parte, să diminuăm preţul apei potabile plătite de către populaţie", a spus ministrul Rovana Plumb, la Forumul Regional al Apei.

Ministrul a precizat că România, prin Tratatul de Aderare, şi-a asumat angajamente importante în sectorul de apă şi apă uzată pentru transpunerea directivelor europene referitoare la calitatea apei potabile şi la epurarea apelor uzate urbane.

"Pentru realizarea angajamentelor asumate prin aderarea la Uniunea Europeană, trebuie să creştem, într-un mod accelerat, gradul de absorbţie al fondurilor europene. În acest sens, am elaborat împreună cu preşedintele ANRMAP un ordin comun în vederea stabilirii unei documentaţii cadru pentru atribuirea contractelor finanţate prin intermediul POS Mediu, ordin care va fi publicat în Monitorul Oficial şi va fi accesibil tuturor celor interesaţi de accesarea fondurilor europene. Această documentaţie cadru are ca scop reducerea perioadei de atribuire a contractelor precum şi reducerea numărului de contestaţii din cadrul licitaţiilor", a precizat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Rovana Plumb a adăugat că este necesar ca, în relaţia cu Uniunea Europeană, ministerele de resort care gestionează fonduri europene să aibă o poziţie fermă în concordanţă cu interesul naţional şi cu particularităţile României ca stat membru, dar care să respecte totodată principiile UE.

"Deciziile vor fi obiective şi ferme, şi nu vor fi luate din birou, ci în urma vizitelor pe teren şi a discuţiilor consultative purtate în mod direct cu toţi factorii de decizie implicaţi în gestionarea fondurilor europene", a mai spus ministrul Rovana Plumb.

Forumul Regional al Apei este organizată de Asociaţia Română a Apei şi se desfăşoară la Palatul Parlamentului, în perioada 11-13 iunie. Evenimentul îşi propune să uşureze înţelegerea cerinţelor aplicabile proiectelor finanţate din fonduri europene în sectorul de apă şi apă uzată la nivelul beneficiarilor. Totodată, evenimentul reprezintă un prilej de dezbatere a problemelor întâmpinate în promovarea proiectelor de investiţii la nivel local.

La eveniment au participat şi consilierul de stat al primului-ministru Eugen Teodorovici, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Dan Vlădescu, precum şi preşedintele ARA, Vasile Ciomoş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rovana Plumb: Preţul apei potabile plătit de populaţie trebuie să scadă.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rovana Plumb: Preţul apei potabile plătit de populaţie trebuie să scadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei