Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2012 - Anul XVII, nr. 134 (5039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olguţa Vasilescu câştigă Primăria Craiova cu 45,6 %, Solomon are 40,09 % - rezultate finale

Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a câştigat alegerile cu 45,6 la sută din voturi, în timp ce actualul primar, Antonie Solomon, a obţinut 40,09 la sută din voturi, potrivit rezultatelor finale anunţate, luni seară, de Biroul Electoral Judeţean Dolj.

Bej Dol a anunţat, luni seară, că Lia Olguţa Vasilescu s-a clasat pe locul întâi cu 57.383 voturi obţinute, respectiv, 45,6 la sută, în timp ce principalul său contracandidat, actualul primar, Antonie Solomon, a obţinut 51.448 de voturi, clasându-se astfel pe locul al doilea cu 40,9 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mărinică Dincă a fost votat de 9.781 de persoane, obţinând un scor de 7, 7 la sută, în timp ce Ionel Pană a primit 4.552 de voturi adică a fost votat de 3,6 la sută din numărul de voturi valabil exprimate de craiovenii care au mers la urne duminică.

În ceea ce priveşte participarea la vot pentru alegerea primarului Craiovei, numărul voturilor valabil exprimate a fost 125.815, iar numărul total de voturi nule a fost 2.201.

La Consiliul Local Craiova, numărul voturilor valabil exprimate a fost de 123.998, nule fiind 4.011 buletine de vot.

Distribuţia mandatelor în Consiliul Local este următoarea: USL - 15 mandate, UNPR - şapte mandate, PDL - trei mandate şi PP-DD - două mandate.

Municipiul Craiova a fost condus în ultimii opt ani de Antonie Solomon, trecut de la PSD la PDL şi ajuns la UNPR. În 2004, el a fost ales din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat, fiind ales din primul tur, iar acum a candidat din partea UNPR.

În martie 2010, primarul Antonie Solomon a fost reţinut de procurorii DNA, iar apoi a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. La o săptămână după ce magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandatul de arestare, Antonie Solomon a fost suspendat din funcţia de primar.

În dosarul în care este judecat şi omul de afaceri Cornel Penescu, Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. După şase luni de detenţie, timp în care a fost transferat din Penitenciarul Colibaşi la Penitenciarul din Galaţi, Antonie Solomon a fost eliberat în 8 septembrie 2010, iar la un an şi patru luni de la suspendarea din funcţie, Antonie Solomon s-a întors în fruntea Primăriei Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olguţa Vasilescu câştigă Primăria Craiova cu 45,6 %, Solomon are 40,09 % - rezultate finale.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olguţa Vasilescu câştigă Primăria Craiova cu 45,6 %, Solomon are 40,09 % - rezultate finale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei