Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

USL câştigă primării în oraşe fiefuri PDL

 

Sorin Oprescu a obţinut un nou mandat de primar al Bucureştiului, câştigând detaşat alegerile, iar USL a obţinut noi mandate de primar în mari oraşe şi sectoare ale Capitalei considerate fiefuri ale PDL, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor difuzate de posturile de televiziune.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după anunţarea exit-poll-urilor, că îşi doreşte ca bucureştenii să fie mândri de oraşul lor şi că le promite că nu îi va dezamăgi, spunându-le că este în primul rând victoria lor.

"Am demonstrat că se poate", a spus Oprescu la începutul discursului ţinut la sediul său de campanie, imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

El a apreciat că rezultatele reprezintă "un semnal de unitate".

 

Ponta: Este un moment istoric - USL a scos PDL din Bucureşti

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri seară, după publicarea exit-poll-urilor, că USL a scos PDL din Bucureşti, ceea ce este "un moment istoric".

Ponta a spus că rezultatul alegerilor locale este prima legitimare prin vot a USL.

Potrivit premierului, rezultatele dovedesc foarte clar că USL, în timp, indiferent de contestări sau atacuri, s-a dovedit că este o alianţă politică în care românii îşi pun cea mai mare încredere.

"Împreună, USL am scos PDL din Bucureşti şi e un moment istoric", a spus Ponta.

"Este prima legitimare prin vot a Uniunii Social Liberale şi guvernului pe care eu îl conduc, guvernul USL. Astăzi se legitimează prin vot o majoritate clară a românilor care îşi pun încrederea într-o conducere politică exercitată de USL. Rezultatele, aşa cum arată în acest moment, dovedesc foarte clar că USL, care s-a născut din speranţa şi curajul câtorva dintre noi prezenţi aici, în timp, indiferent de contestări, de atacuri, de arme folosite împotriva noastră s-a dovedit şi acum se dovedeşte că e alianţa politică în care românii îşi pun cea mai mare încredere şi alianţa politică pe care românii o consideră legitimă să conducă România", a explicat Ponta semnificaţia votului dat duminică la alegerile locale.

Totodată, preşedintele PSD a susţinut că, după ce "împreună USL a cucerit Palatul Victoria şi Guvernul României", "împreună USL" a reuşit să câştige judeţe de necucerit. El a ţinut să sublinieze că duminică seară nu sărbătoreşte nimeni şi nu se bucură nimeni, "nu se culcă nimeni" până nu sunt confirmate toate rezultatele finale.

"Da, am câştigat, asta e foarte clar, rămâne să câştigăm alegerile parlamentare şi prezidenţiale şi după aceea să dovedim că oamenii nu s-au înşelat având această încredere uriaşă în noi, o încredere pe care nu au mai avut-o niciodată în nici o alianţă politică în istoria ultimilor 20 de ani", a mai susţinut Ponta.

 

Antonescu: Am demonstrat că suntem uniţi. Nu comentez despre adversari, vorbesc rezultatele

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că reprezentanţii USL au demonstrat că sunt uniţi, iar acum iau act de încrederea românilor şi că nu doreşte să comenteze nimic despre adversarii politici, deoarece rezultatele vorbesc de la sine.

"Am demonstrat că suntem uniţi", a spus Antonescu la începutul declaraţiei ţinute alături de Victor Ponta şi Daniel Constantin, la sediul USL.

Liderul PNL a adăugat că reprezentanţii USL iau act de încrederea oamenilor şi vor face tot ce pot pentru a răspunde aşteptărilor şi speranţelor acestora.

"Nu vreau să comentez nimic despre adversarii politici, rezultatele vorbesc de la sine", a mai spus Crin Antonescu.

El a făcut apel la toţi reprezentanţii USL din secţiile de votare să nu se lase cuprinşi de euforia exit-poll-urilor şi să-şi facă datoria până la capăt.

"Fac un apel la toţi reprezentanţii noştri din secţiile de votare să nu se lase cuprinşi de euforia exit-poll-urilor, să-şi facă datoria până la capăt, câteva ore încă, până când ceea ce oamenii au exprimat prin vot este consemnat, este fixat şi este sigilat în documentele oficiale, e foarte important acest lucru peste tot, e foarte important la Cluj, e foarte important la Craiova, la Ploieşti, în toate locurile din ţară", a fost apelul preşedintelui PNL.

El a argumentat solicitarea sa prin faptul că nu trebuie lăsată nici o şansă celor care "ar mai încerca într-un mod sau altul să modifice dorinţa exprimată clar de cetăţenii României azi".

De asemenea, Antonescu a afirmat că prezenţa la urne de peste 50% face pe "deplin semnificative rezultatele alegerilor", însă trebuie luat în calcul faptul că aproape trei milioane de români nu sunt în ţară. "Dacă ne referim la românii prezenţi în ţară, atunci această cifră creşte şi ea este cu atât mai semnificativă", a spus Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să le mulţumească "în mod special" pentru coordonarea campaniei electorale secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, celui al PNL, Eduard Hellvig, dar şi directorului campaniei din partea PNL, Dan Motreanu. "Sunt oameni care practic nu au avut zi, nu au avut noapte nu au avut weekend şi care au dus o bătălie dintre cele mai grele", a mai spus Antonescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL câştigă primării în oraşe fiefuri PDL.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
USL câştigă primării în oraşe fiefuri PDL5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei