Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2012 - Anul XVII, nr. 133 (5038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL semnalează nereguli la vot

PDL semnalează, prin comunicate de presă, nereguli la vot.

 

Prezentăm integral comunicatele PDL:

"În municipiul Tecuci a fost reţinută o persoană care avea asupra sa 14 cărţi de identitate, declarând că va primi bani pentru votul exercitat în favoarea candidaţilor USL de la o persoană în vârstă de 55 de ani, acesta nedorind să o numească.

Poliţia face cercetări, persoana în cauză solicitând un avocat în apărare.

Se pare că în municipiul Tecuci sunt pregătite mai multe persoane pentru a frauda votul în acest sistem."

"Încă de la primele ore ale dimineţii au fost înregistrate mai multe nereguli în Secţiile de votare din Sectorul 4.

S-a constatat că observatorii acreditaţi pe secţiile de votare, aparţinând Biroului Electoral al Circumscripţiei nr. 4, nu respectă prevederile legale în domeniu, având un comportament care afectează grav procesul electoral. Ne referim la faptul că aceştia îndrumă electoratul la şi spre cabinele de vot, insistă să voteze pe listele suplimentare, staţionează lângă urne, solicită copii după procesele-verbale de constatare a rezultatelor, solicită preşedinţilor de secţii, din oră în oră, prezenţa la vot. De asemenea, la Secţia de votare 793 observatorul acreditat manipulează buletinele de vot şi le înmânează alegătorilor.

Reamintim că, potrivit legii în vigoare «persoanelor care pot asista la votare le este interzis să intervină în orice mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având doar dreptul de a sesiza preşedintelui Biroului Electoral al Secţiei de Votare în cazul constatării unei neregularităţi».

Deplângem acest comportament menit să influenţeze şi să manipuleze rezultatul votului. Menţionăm că Organizaţia PDL Sector 4 a depus o întâmpinare în acest sens. Solicităm Biroului Electoral de Circumscripţie al Sectorului 4 cât şi Biroului electoral Municipal să ia toate măsurile legale care se impun, în vederea desfăşurării unui scrutin corect."

"În comuna Moroeni, USL-ul monitorizează video alegătorii. Mai exact, candidatul Moraru Laurenţiu, desemnat de USL pentru funcţia de primar, a adoptat un comportament de intimidare, filmând oamenii care merg la vot în secţia din satul Glod. În aceeaşi locaţie, filmează alegătorii şi Luca Marius, un cunoscut militant local USL.

Totodată, un alt fapt deosebit de grav de încălcare flagrantă a legii, înregistrat în comuna Moroeni, este acela că soţia candidatului USL, mai sus menţionat, Moraru Mihaela, transportă la vot, în satul Glod, bolnavi internaţi la Sanatoriul TBC Moroeni, cu autoturismul cu nr. B-84-NLC (Opel Astra negru) proprietatea medicului Râşnoveanu.

 

PDL Dâmboviţa solicită organelor competente să ia măsuri urgente în cazurile semnalate."

"O ştampilă cu menţiunea «Votat» a dispărut din secţia de votare numărul 153 amenajată la Şcoala nr 39 din cartierul Rovine. Un reprezentant al Biroului Electoral de Circumscripţie a venit la faţa locului şi a dispus continuarea procesului de votare însă poliţiştii fac în prezent cercetări cu privire la circumstanţele în care a dispărut ştampila."

"Doi alegători au fost prinşi la secţiile de votare nr. 18 din cartierul Lăpuş, respectiv nr. 111 din cartierul Brazdă, în timp ce îşi fotografiau buletinul de vot ştampilat. Ştampila era aplicată în chenarul candidaţilor USL în alegerile locale. Buletinele de vot au fost anulate însă, potrivit legii, aceştia au dreptul de a solicita noi buletine pentru a vota. Poliţiştii craioveni fac în prezent cercetări cu privire la aspectele semnalate de membrii biroului electorale din aceste secţii."

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL semnalează, prin comunicate de presă, nereguli la vot..
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL semnalează, prin comunicate de presă, nereguli la vot.0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei