Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Campanie molcuţă pentru alegeri cu inima uşoară

S-au dus. Treizeci de zile în care soarele a răsărit, a apus şi în care se presupune că o campanie electorală ar fi trebuit să fie ca un meci de fotbal de clasă mondială sau ca un concert de referinţă. Nu a fost. Rămâne votul care se va da. Campania, alegerile s-au consacrat drept banal cotidian.

Zbenguielile nu au lipsit. Dar au fost la ţară sau prin scrisorile deschise. Moda primarilor care ajung prim-miniştri sau preşedinţi a apus. Oricum, nu avem un Jacques Chirac. S-a mai încins social media, de la talibanii unuia şi altuia. S-au mai făcut transplanturi dinspre Parlament spre provincie. Primarii în funcţie s-au culcuşit în jilţuri, ştiind că, în mare, nu le vor părăsi. Adunările electorale au fremătat şi fără ştampile explicite de partid. Şi gândul a fost: "bine că au plecat cei care au plecat".

Sfârâitul de mititei s-a demodat. Cântările artiştilor au fost pe ici, pe colo. Mai a tresărit câte o listă neagră sau câte un Armagedon. Campania în manieră englezească pe care au proclamat-o, salivând, lideri de partid a fost glumă. Cine va reuşi cu adevărat să îşi facă o campanie autentică "din uşă în uşă" va fi viitorul preşedinte al României. Este pe aici, pe undeva, cineva cu asemenea vână, curaj? Răsare de undeva măcar o Erin Brokovich?

Programele, "bibliile" candidaţilor, de care se făcea atâta caz n-au depăşit nivelul: cine face cel mai frumos, mai chipos, mai corect politic adăpost pentru câini? Dar de ce să nu facă un locaş al muzelor, recte teatru, operă? În orice caz, nu statui trăsnite, de se aprinde cenuşa lui Traian imperator şi fuge în pustii lupoaica Romei.

Dinspre cioporul de candidaţi a răsuflat a oboseală. Sorin Oprescu s-a cocârjat de omnipotenţă. Emil Boc şi-a topit energia în tiparul de şoricel. Oricum ar fi, candidaţii şi figurile publice cu fasoane se vor duce să voteze dis-de-dimineaţă. Când contactele cu alegătorii sunt anemice.

Acest sictir general şi molcuţ poate avea un efect bun. Oamenii se vor duce să voteze cu mintea limpede şi inima uşoară. Dacă într-adevăr vor vrea. Nu va fi neapărat un vor negativ, va fi un vot mai motivat decât altele. Civismul de sorginte personală, nu cel ca afacere sau partizan de partid renaşte uneori în condiţii ciudate. Cu rezultate la care merită să reflectezi.

Votaţi!

Indira CRASNEA,

indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie molcuţă pentru alegeri cu inima uşoară.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie molcuţă pentru alegeri cu inima uşoară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei