Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2012 - Anul XVII, nr. 129 (5034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

MECTS: Peste 4.000 de cazuri de violenţă, consum de alcool, furturi în şcoli, în ultimele trei luni

Peste 4000 de cazuri de cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi furturi au fost înregistrate în intervalul martie-mai 2012, în şcolile din România, informează, marţi, Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, pentru ultimele trei luni, respectiv martie - mai 2012, numărul cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite petrecute în şcolile din România a fost de 4.131, a precizat MECTS, într-un comunicat de presă, remis agenţiei MEDIAFAX.

"Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen", a precizat sursa citată.

Potrivit MECTS, situaţia totală a incidentelor petrecute în şcoli pe tot parcursul anului şcolar 2011- 2012 va fi gata la sfârşitul lunii iunie.

"Până atunci, ministrul Liviu Marian Pop va avea consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai comitetelor şi asociaţiilor de părinţi, ONG-urilor de profil, dar şi cu structurile abilitate din Ministerul de Interne pentru a identifica soluţiile optime pentru stoparea actelor de violenţă în şcoli", arată sursa citată.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, anunţa în 30 mai că Raportul privind violenţa în şcoli va fi finalizat abia vineri (1 iunie-n.r.), deoarece informaţiile din întreaga ţară au fost colectate mai greu. "Vineri va fi finalizat acest raport, pentru că datele se actualizează, circulaţia informaţiei este puţin greoaie în unele judeţe. Un raport parţial îl avem în momentul de faţă, o să îl vedeţi vineri în formă finală", susţinea Pop.

El preciza că finalizarea raportului nu durează mai mult din cauza evenimentelor numeroase, ci din cauza comunicării mai greoaie într-o perioadă de activitate încărcată.

Pop spunea, în 30 mai, că vor fi luate măsuri la nivelul Guvernului, care va decide modul de implementare a unui plan naţional de prevenire a violenţei în şcoli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Peste 4.000 de cazuri de violenţă, consum de alcool, furturi în şcoli, în ultimele trei luni.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Peste 4.000 de cazuri de violenţă, consum de alcool, furturi în şcoli, în ultimele trei luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei