Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2012 - Anul XVII, nr. 123 (5028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedepse între trei şi zece ani închisoare pentru inculpaţi în dosarul furtului de un milion de euro

Zece bărbaţi trimişi în judecată în dosarul furtului de un milion de euro, petrecut în luna ianuarie a anului 2011, au fost condamnaţi la pedepse între trei şi zece ani de închisoare de Judecătoria Ploieşti, păgubita reuşind să recupereze doar a cincea parte din suma furată.

Judecătoria Ploieşti a dispus pedepse privative de libertate pentru doi bărbaţi trimişi în judecată pentru furt calificat, pentru alţi şapte judecaţi pentru tâlhărie şi pentru un inculpat acuzat de favorizarea infractorului în dosarul privind furtul sumei de peste un milion de euro dintr-o casă nelocuită din Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, magistraţii de la Judecătoria Ploieşti l-au condamnat la şase ani de detenţie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat pe Alexandru Tănase, unul dintre cei doi tineri care au furat valiza în care se afla peste un milion de euro. Tânărul, care acum are 18 ani, are antecedente penale, este neşcolarizat şi este din satul Rachieri, comuna prahoveană Valea Călugărească. El este arestat din data de 25 ianuarie 2011.

Cel de-al doilea autor al furtului, Ionuţ Adrian Lazăr, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la zece ani de închisoare tot pentru furt calificat. Tânărul, care este tot din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, are două clase şi lucra ca muncitor necalificat. El a fost arestat preventiv pe data de 3 martie 2011.

În acelaşi dosar au fost condamnate alte opt persoane, şapte dintre acestea fiind trimise în judecată după ce i-au tâlhărit pe cei doi autori ai furtului şi şi-au însuşit diverse sume de bani din milionul de euro furat, iar a opta fiind inculpată sub acuzaţia de favorizarea infractorului. Astfel, Viorel Gheorghe, în vârstă de 33 de ani, Gheorghe Dima, în vârstă de 32 de ani, Felix Vasile, în vârstă de 25 de ani, Vasile Ion, în vârstă de 32 de ani, Raimond Marian Rădulescu, în vârstă de 22 de ani, Adrian Georgian Nistor, în vârstă de 27 de ani, au primit pedepse de câte la nouă ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Un alt inculpat trimis în judecată în acelaşi dosar, pentru complicitate la tâlhărie, este Constantin Apostol, în vârstă de 31 de ani, Bărbatul a fost condamnat la şapte ani de detenţie, iar la pedeapsa primită în acest dosar se adaugă alţi doi ani şi jumătate de închisoare la care fusese condamnat anterior într-un alt dosar, în final având de executat nouă ani şi şase luni de detenţie.

Tot în dosarul furtului de un milion de euro a fost condamnat şi Marius Negoiţă, în vârstă de 43 de ani, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului, acesta primind pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.

În plus, cei doi autori ai furtului sunt obligaţi să plătească păgubitei suma de 465.960 Euro, la cursul B.N.R. din momentul plăţii, reprezentând daune materiale.

De asemenea, instanţa de judecată a dispus restituirea către persoana păgubită a sumelor de bani ridicate şi nerestituite de către organele judiciare în cursul urmăririi penale de la inculpaţi sau alte persoane, în cursul desfăşurării percheziţiilor domiciliare sau corporale.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, în urma anchetei poliţiştii au reuşit să recupereze, în bani sau bunuri, puţin peste 200 000 de euro.

În luna ianuarie 2011 o femeie din Ploieşti a reclamat la poliţie că dintr-o casă nelocuită pe care o deţinea familia sa i-a fost furat un geamantan în care păstra peste un milion de euro, bani proveniţi în urma unor tranzacţii cu terenuri efectuate în urmă cu câţiva ani. Anchetatorii au stabilit că cei doi tineri care au furat geamantanul cu un milion de euro nu ştiau de existenţa banilor în momentul în care au intrat în casă pentru a fura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse între trei şi zece ani închisoare pentru inculpaţi în dosarul furtului de un milion de euro.
 Vizualizări articol: 331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse între trei şi zece ani închisoare pentru inculpaţi în dosarul furtului de un milion de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei