Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2012 - Anul XVII, nr. 120 (5025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OTV poate emite până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci nu se termină procesele dintre CNA şi post

OTV poate să funcţioneze până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci instanţa supremă nu se pronunţă în cazul recursurilor făcute de CNA, după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat două Decizii ale Consiliului care prevedeau înjumătăţirea licenţei televiziunii, până la 29 mai 2012.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, pe 23 mai, decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) numărul 196 din 24 aprilie, prin care Consiliul a redus pentru a treia oară licenţa televiziunii, până la data de 29 mai 2012. De asemenea, instanţa a decis şi suspendarea acestei decizii a CNA până când se va judeca recursul.

Decizia din 23 mai a instanţei a venit după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 11 mai, şi solicitarea OTV de suspendare a primei decizii a CNA de înjumătăţire a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, până la data de 28 septembrie 2012.

În ambele cazuri, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a spus că instituţia pe care o conduce va face recurs.

Pe de altă parte, înainte de decizia instanţei din 23 mai, Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa audiovizuală a OTV, solicitase deja CNA prelungirea licenţei televiziunii, care urma să expire pe 29 mai, după cum au declarat pe 18 mai, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Consiliului.

Cererea de prelungire a licenţei OTV a fost depusă la CNA pe 9 mai, de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, societatea aflându-se în insolvenţă. Respectiva solicitare a fost luată în discuţie de membrii CNA în şedinţa de vineri, 25 mai. În urma recentelor decizii ale instanţei, membrii CNA au decis că OTV poate funcţiona până la 1 aprilie 2013. La această dată ar fi expirat de drept licenţa CNA, înainte ca membrii Consiliului să o înjumătăţească de trei ori, din cauză că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie.

Totuşi, dacă până la 1 aprilie 2013, instanţa supremă va da câştig de cauză CNA, în procesele dintre instituţie şi OTV, membrii Consiliului vor lua în discuţie o eventuală prelungire a licenţei televiziunii înainte de data de 1 aprilie 2013.

CNA a înjumătăţit în mai multe rânduri licenţa OTV, pentru că televiziunea a difuzat publicitate electorală la Partidul Poporului Dan Diaconescu în afara perioadei de campanie, astfel că postul mai putea emite doar până la data de 29 mai 2012. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate recent de CNA este fără precedent în istoria Consiliului.

În mod normal, licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013. Pe 27 martie 2012, însă, CNA a hotărât să o înjumătăţească până la data de 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie 2012, CNA a decis din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie 2012.

În urma celei mai recente decizii a CNA, de pe 24 aprilie, televiziunea lui Dan Diaconescu mai putea emite până pe 29 mai.

Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

 

"Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunţat CNA că a atacat în instanţă prima decizia de înjumătăţire a licenţei sale.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deţine o televiziune - Direct Digital TV (DDTV).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OTV poate emite până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci nu se termină procesele dintre CNA şi post.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OTV poate emite până la 1 aprilie 2013, dacă până atunci nu se termină procesele dintre CNA şi post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei