Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mai 2012 - Anul XVII, nr. 120 (5025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DIICOT: 23 de persoane care au comercializat fraudulos legume şi fructe au fost trimise în judecată

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 23 de persoane pentru comercializare în România de legume şi fructe aduse din Italia, pentru care nu au plătit taxele la buget, fraudând astfel statul cu cinci milioane de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a 23 de inculpaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 60 de ani, urmare a destructurării unui grup infracţional, constituit din cetăţeni români şi italieni, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală", informează DIICOT.

Liderii grupării a fost identificat în persoana inculpaţilor Degl Innocenti Alberto, cetăţean italian, în vârstă de 44 de ani, şi Emilian Tudor, de 56 de ani.

Potrivit sursei citate, membrii grupării achiziţionau mărfuri (legume-fructe) de pe piaţa intracomunitară, în special din Italia şi le comercializau în România, cu eludarea dispoziţiilor legale privind plata TVA aferentă bugetului de stat, prin intermediul unei fraude de tip carusel.

În acest scop erau folosite societăţi comerciale, ca intermediare între firma exportatoare din Italia şi societatea beneficiară a importurilor din România.

"Practic, mărfurile erau tranzacţionate între două societăţi comerciale membre ale aceluiaşi grup, însă nu în mod direct, ci parcurgând scriptic alte societăţi. Aceste societăţi fantomă erau înfiinţate/preluate de către persoane special racolate în acest scop şi care acţionau la comanda liderilor grupării. Societăţile erau folosite o scurtă perioadă de timp (două-trei luni) pentru achiziţia de mărfuri, în scopul preluării sarcinii plăţii TVA, fiind apoi cesionate către persoane greu identificabile, de regulă cetăţeni străini, cu consecinţa eludării plăţii acestei taxe", explică DIICOT.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 5.000.000 de lei.

Tribunalul Bucureşti va judeca acest dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DIICOT: 23 de persoane care au comercializat fraudulos legume şi fructe au fost trimise în judecată.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DIICOT: 23 de persoane care au comercializat fraudulos legume şi fructe au fost trimise în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei