Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2012 - Anul XVII, nr. 111 (5016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără conotaţii

Rus: Schimbările la vârf din Poliţie sunt strategice, nu au legătură cu ultimele evenimente

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ieri că schimbările la vârful Poliţiei Române reprezintă o chestiune strategică, având rolul de a crea o echipă capabilă şi performantă, fără vreo "conotaţie" legată de "ultimele evenimente".

"Motivele sunt mult mai simple decât par. Dacă v-aţi uitat în toate sondajele de opinie, în toată ţara, din sectorul 1 al Capitalei până în Sighetul Marmaţiei, ordinea publică, siguranţa cetăţeanului, nivelul criminalităţii, infracţionalitatea, criminalitatea transfrontalieră, evaziunea fiscală, tot ce înseamnă nerespectarea legii, sunt priorităţi pentru întreaga populaţie a României", a spus Rus, răspunzând unei întrebări referitoare la motivul schimbării şefului Poliţiei Române, Liviu Pop, cu Petre Tobă, precum şi a secretarului general al MAI, Irina Alexe, cu Ion Stoica.

Ministrul Ioan Rus a subliniat faptul că primul-ministru i-a cerut "rezultate vizibile".

Rus a spus că în ultimele zile a avut întâlniri la nivelul tuturor structurilor din ţară, iar ieri s-a aflat la Alexandria şi în alte localităţi din judeţele din sudul ţării, unde şi-a exprimat opinia cu privire la standardul pe care vrea să îl impună.

"Încerc să fac o echipa de conducere la MAI şi Poliţie capabilă să materializeze aceste dorinţe ale poporului nostru. Sper din tot sufletul ca efortul meu de a pune într-o funcţie pe fiecare la locul potrivit pentru a creşte eficienţa activităţii să nu fie greşită", a declarat Rus.

Ministrul de Interne a afirmat că schimbările la Poliţia şi Jandarmeria Română nu au nici o conotaţie legată de ultimele evenimente, "de ceea ce se întâmplă în aceste momente, de nu ştiu ce infractor şamd". "E o chestiune strategică legată de ceea ce avem de făcut la minister în perioada următoare", a punctat Rus.

În legătură cu eventuale alte schimbări, ministrul Rus a spus că fiecare dintre cei noi numiţi "au libertatea, în limitele legii şi a regulamentelor, de a-şi face echipă cu care să obţină performanţă".

 

Rus către şefii structurilor MAI: Să ne facem treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte

Ministrul Ioan Rus le-a spus şefilor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să se angajeze ca, din punct de vedere tehnic şi operativ, să îşi facă treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte, cerându-le totodată să dea dovadă de corectitudine, echidistanţă şi intransigenţă.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a avut ieri, la Alexandria, o întâlnire de lucru regională cu reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică ale MAI din judeţele Teleorman, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

La şedinţa de lucru au participat şefii structurilor teritoriale ale poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale Anticorupţie, serviciilor judeţene de informaţii şi protecţie internă şi Oficiului Român pentru Imigrări din cele unsprezece judeţe şi municipiul Bucureşti.

Ministrul Ioan Rus a prezentat priorităţile mandatului său, printre acestea regăsindu-se aderarea României la Spaţiul Schengen, creşterea siguranţei cetăţenilor şi recâştigarea încrederii în structurile de ordine şi siguranţă publică. "Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să fie o instituţie formată din profesionişti", susţinut Ioan Rus.

De asemenea, ministrul a cerut şefilor de structuri cu atribuţii în organizarea alegerilor locale din iunie, să dea dovadă de corectitudine, echidistanţă şi intransigenţă faţă de cei care nu respectă legea. "Ne angajăm ca, din punct de vedere tehnic şi operativ, să ne facem treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte", a subliniat ministrul.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor a susţinut necesitatea continuării şi intensificării eforturilor pentru obţinerea de rezultate în combaterea evaziunii fiscale.

Prevenirea şi eliminarea faptelor de corupţie în care sunt implicaţi lucrătorii instituţiei, precum şi angajarea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale MAI, atât promoţia 2011 cât şi 2012, au fost teme abordate în cadrul discuţiilor avute de ministrul Ioan Rus cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI din sudul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rus: Schimbările la vârf din Poliţie sunt strategice, nu au legătură cu ultimele evenimente.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Rus: Schimbările la vârf din Poliţie sunt strategice, nu au legătură cu ultimele evenimente5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei