Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

FMI a acceptat creşterea salariilor bugetarilor; prima tranşă de majorare, de 8%, de la 1 iunie

 

FMI şi Comisia Europeană au acceptat creşterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmând să fie operată de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii reţinuţi începând din aceeaşi lună..

"S-a majorat deficitul bugetar cu o anumită sumă suficientă pentru a acoperi cele două promisiuni făcute de USL, respectiv de premierul Victor Ponta: o anumită sumă pentru readucerea salariilor nominale la nivelul din iunie 2010 începând cu acordarea unei prime creșteri de 8% în luna iunie și, de asemenea, s-a găsit o soluție cuprinzătoare pentru soluționarea problemei pensionarilor, care urmează să primească sume lunare începând tot cu luna iunie", a declarat Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanţe.

Deficitul convenit anterior cu FMI era pe cash de 1,9% din PIB.

El a adăugat că ambele măsuri privind personalul bugetar, pe de o parte, și pensionarii, pe de altă parte, în baza acestui acord cu organismele financiare internaționale se vor reflecta într-o lege, pentru că numai prin lege pot fi acordate asemenea drepturi bănești.

"Legea va fi emisă, practic va fi ordonanță de urgență, până la 25 mai pentru că, potrivit cadrului juridic existent, trebuie să acorzi asemenea drepturi către persoanele fizice cu mai mult de șase luni înainte de data alegerilor generale. Așa încât până la 25 mai va fi emis acest act normativ care permite, așa cum v-am spus, majorarea veniturilor salariaților bugetari și ale pensionarilor. În acea lege vom găsi mai multe detalii, pentru că aici n-am avut posibilitatea, neavând la dispoziție datele și specialiștii care lucrează în Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, deci veți găsi și vom găsi datele care spun mai mult decât v-am spus eu în acest moment", a menţionat Georgescu.

Pentru a reveni la nivelul din iunie din 2010, salariile bugetarilor ar urma să crească cu 16%.

 

Băsescu: Susţin fără rezerve revenirea la salariile de dinainte de reduceri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că susţine fără rezerve revenirea la salariile de dinainte de reducerea acestora.

"Astăzi aflu că preşedintele nu e de acord cu revenirea la salarii dacă afectează deficitul structural de la salarii şi pensii, e o mare minciună", a spus Băsescu, duminică, făcând referire la unele interpretări ale declaraţiilor sale de la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM.

El a menţionat că mărirea de salarii nu produce nici un fel de deficit structural crescut la fondul de pensii, dimpotrivă, îl reduce.

Şeful statului a precizat că susţine "fără rezerve" revenirea la salariile de dinainte de reducere, lucru pe care l-a comunicat Fondului şi fostului Guvern, dar şi în Parlament.

Băsescu a precizat că i-a adus şi noului Guvern la cunoştinţă "această obligaţie faţă de personalul bugetar".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI a acceptat creşterea salariilor bugetarilor; prima tranşă de majorare, de 8%, de la 1 iunie.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FMI a acceptat creşterea salariilor bugetarilor; prima tranşă de majorare, de 8%, de la 1 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI GUVERNULUI PONTA trimis de
( 7 mai 2012, 20:45:33
Felicitari pentru negocierile profesioniste si pentru apararea interesului national.Florin Georgescu este stalpul guvernului Ponta si modul in care a negociat reprezinta un exemplu de profesionism,daruire,constiint .Asta inseamna sa pui oameni profesionisti si experti,adica care se pricep la ce au de facut.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei