Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dan Nica: Ar trebui să plece vreo 300 dintre cei cu mapa din Poşta Română

 

Aproximativ 300 de angajaţi TESA al Poştei Române ar trebui să plece, pentru că personalul este excedentar, a declarat sâmbătă ministrul desemnat al Comunicaţiilor, Dan Nica, în urma discuţiilor de la BNR cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene.

"La Poşta Română, dacă aşa sunt informaţiile acum, procesul actual de angajare a consultantului a eşuat. O să reîncepem un proces de angajare a consultantului respectiv care mai departe umblă prin toată lumea să caute investitori, vine cu cei mai buni investitori şi se decide care este investitorul care să vină, cu ce sumă de bani şi în ce condiţii astfel încât să Poşta Română să devină un serviciu poştal modern", a spus Nica.

El crede că Poşta are un personal excedentar în zona TESA (Tehnic, Economic, Ştiinţific şi Administrativ).

"Eu cred foarte mult în cei care aduc venituri şi care muncesc şi aceştia sunt factorii şi oficianţii în Poşta Română. Cred că vreo 300 din cei care erau cu mapa şi care trăiau pe seama activităţii factorilor poştali şi ai oficianţilor trebuie să părăsească... mai ales că au şi salariile prea mari. Deci vorbesc din zona de TESA, care au fost probabil angajaţi nu pe baza unui criteriu, ci pe baza unui criteriu foarte clar, ca să aibă să dea nişte bani nemunciţi unora sau altora", a afirmat Nica.

Cei cinci administratori numiţi de Ministerul Comunicaţiilor în CA al companiei Poşta Română vor demisiona, după plecarea ministrului de resort, Răzvan Mustea, şi instalarea noului Guvern.

"În spiritul decenţei care a caracterizat acest cabinet, toţi membrii CA numiţi provizoriu îşi vor da demisia odată cu plecarea mea", a declarat joi Mustea într-o conferinţă de presă în care şi-a prezentat bilanţul la conducerea instituţiei.

Ministerul Comunicaţiilor a anulat în luna aprilie licitaţia pentru selectarea consultantului juridic în procesul de privatizare a Poştei Române, după ce niciunul dintre cei doi ofertanţi înscrişi nu a depus toate documentele necesare verificării îndeplinirii cerinţelor minime de calificare.

Poşta Română este controlată de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni, restul titlurilor fiind în posesia Fondului Proprietatea.

Compania a încheiat anul 2011 cu pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezintă provizioane pentru diverse litigii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Nica: Ar trebui să plece vreo 300 dintre cei cu mapa din Poşta Română.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Nica: Ar trebui să plece vreo 300 dintre cei cu mapa din Poşta Română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei