Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drăgoi: Programasem majorarea salariilor prin HG, fără rectificare, pentru că se păstra anvelopa

Majorarea salariilor ar fi fost decisă de Cabinetul Ungureanu imediat după încheierea misiunii FMI, prin hotărâre de guvern, pentru că nu se depăşea anvelopa salarială de 42 de miliarde lei aprobată prin strategia fiscal-bugatară, iar rectificarea ar fi avut loc în iulie, afirmă Bogdan Drăgoi.

"Noi am anunţat că imediat după misiunea FMI vom da o hotărâre în guvern şi să stabilim că de la 1 iunie vor fi reîntregite salariile. Nu era nevoie de o rectificare bugetară. Rectificarea ar fi avut loc în luna iulie. Cu această revenire, masa salarială estimată, de 42 de miliarde lei pe 2012, nu va fi depăşită" a spus ministrul interimar al Finanţelor.

Drăgoi a ţinut să explice că efectul creşterii salariilor de la 1 iunie trebuie văzut atât pe partea de cheltuieli, cât şi de venituri, unde se vor încasa sume mai mari din CAS, impozit pe venit, TVA şi accize.

"Suma netă pentru reîntregirea salariilor începând cu 1 iunie 2012 este de 1,5 miliarde lei", a precizat Drăgoi.

El a explicat că prin politica de înlocuire a unui singur angajat din 7 plecări naturale din sistemul bugetar s-a ajuns ca la nivelul anului 2012 să se realizez o economie a cheltuielilor de personal de 600 de milioane lei comparativ cu bugetul aprobat iniţial.

"Diferenţa va fi acoperită din veniturile colectate, mai mari decât bugetul agreat. La momentul aprobării de către Parlament creşterea economică estimată pentru 2011 era de 2%, dar s-a dovedit că a fost de 2,5%, şi PIB-ul a fost mai mare. Această diferenţă a creat premisele ca şi colectările pe primele patru luni să fie mai mari. Nu ne împrumutăm, banii vin din venituri", a continuat Drăgoi.

El a răspuns şi acuzaţiilor că guvernul nu a prevăzut sume pentru majorarea salariilor bugetarilor, arătând că în raportul pentru bugetul de stat se precizează clar că dacă evoluţia economiei o va permite vor fi majorate salariile bugetarilor.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, ieri, că a constatat acum, când Florin Georgescu, propus pentru portofoliul Finanţelor, a început "să se uite prin hârtii", că nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor, Ponta susţinând că situaţia este "mult mai rea" decât a fost prezentată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drăgoi: Programasem majorarea salariilor prin HG, fără rectificare, pentru că se păstra anvelopa.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drăgoi: Programasem majorarea salariilor prin HG, fără rectificare, pentru că se păstra anvelopa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei