Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blejnar demisionează de la şefia direcţiei marilor averi

Fostul şef ANAF Sorin Blejnar a anunţat, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că demisionează de la conducerea departamentului care va controla marile averi, deoarece nu doreşte să lucreze într-o administraţie condusă de Victor Ponta, şi că va activa într-o firmă privată sau se va implica în politică.

"Am decis să demisionez din funcţia publică de director al Departamentului numit generic «Direcţia de Control al Marilor Averi», din cauza faptului că sunt un om de onoare. Refuz să lucrez într-o administraţie publică condusă de un premier care în ultimii ani a atacat şi denigrat continuu activitatea ANAF şi a conducerii acesteia din considerente personale şi politice. În timpul mandatului am încercat, şi în bună parte am reuşit, să instaurez un principiu foarte clar : «Legea fiscală trebuie respectată de toţi contribuabilii». Doar aşa am reuşit în toţi aceşti ultimi ani, marcaţi de o criză economică financiară globală profundă, să asigurăm veniturile bugetare necesare plăţii pensiilor, salariilor şi finanţării investiţiilor statului. În viitor voi activa în mediul privat, având deja câteva oferte de colaborare de la companii private, însă analizez în perioada următoare şi varianta de a intra în politică", a declarat fostul preşedinte ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, ulterior, că preşedintele agenţiei, Şerban Pop, a avut ieri o întâlnire cu Sorin Blejnar, fiind acceptată încetarea raporturilor de muncă ale acestuia cu ANAF începând cu data de 3 mai.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF, în urmă cu două săptămâni, după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a reproşat că nu a atins ţinta privind colectarea în două luni de venituri suplimentare reprezentând 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Într-un interviu acordat atunci agenţiei MEDIAFAX, Blejnar a arătat că premierul i-a cerut de fapt să strângă banii până la sfârşitul anului, dar că ulterior, printr-un comunicat de presă, ţinta a fost fixată pentru un interval de două luni.

După revocarea de la conducerea ANAF, Blejnar a revenit în funcţia publică de conducere a departamentului care va controla marile averi, pe care a ocupat-o în vara anului trecut în baza Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici.

Primele discuţii legate de înfiinţarea acestui departament au fost iniţiate în 2009 chiar de Blejnar, an în care acesta a iniţiat, împreună cu fostul ministru de Finanţe Gheorghe Pogea, şi programul de restructurare a administraţiei financiare, derulat împreună cu Banca Mondială.

Blejnar se retrage de la conducerea departamentului de control al marilor averi în condiţiile în care schimbarea sa din funcţie era posibilă doar după parcurgerea mai multor etape aplicate în cazul funcţionarilor publici.

 

Ponta, despre demisia lui Blejnar: Cei care s-au ocupat de strângerea de bani pentru PDL, să plece!

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, ieri, despre demisia lui Sorin Blejnar de la şefia direcţiei marilor averi, că cei care s-au ocupat de strângerea de bani pentru PDL şi sunt certaţi cu legea trebuie să plece.

"Oamenii care sunt certaţi cu legea şi care s-au ocupat până în acest moment de strângerea de bani pentru PDL trebuie să plece toţi, cât mai repede, şi trebuie să răspundă în faţa legii", a spus premierul desemnat, întrebat despre demisia lui Blejnar.

"Aceia care nu au prevederea de a pleca în această săptămână vor pleca marţi, pentru că cei care în mod public şi în mod notoriu, pe care dumneavoastră i-aţi prezentat de atâtea ori ca fiind puşculiţele PDL, nu au ce să stea într-un guvern care vrea să respecte legea şi nu vor fi înlocuiţi de alţi strângători de biruri pentru PNL sau PSD", a mai spus Ponta.

Premierul desemnat a afirmat că trebuie să fie o regulă pentru toţi aceia care încalcă legea că vine un moment în care trebuie să dea socoteală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blejnar demisionează de la şefia direcţiei marilor averi.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blejnar demisionează de la şefia direcţiei marilor averi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-a suparat vacarul pe sat trimis de
( 5 mai 2012, 14:43:11
Frate vine apocalipsa de fug vietuitoarele urat mirositoare care incotro. Nu sustin in nici un fel noua pleiada de conducatori ce va sa vina , mai ales ca inca de la negocierile de numire au si aparut pe fata noului guvern puroaie mascate cu fond de ten, despre care Ponta nu poate sa spuna decat ca a fost fortat sa le accepte, (si asta e fff grav visavis de atitudinea sforaitoare de curatenie morala clamata) dar nu pot sa nu observ aceasta obraznicie fatisa a fostului patron al ANF-ului in a arata cu degetul si a-si asocia onoarea ,actiunilor sale.
Nene blesnare, daca-ti dai jos costumul scrobit de comisar general de fisc , o sa se vada de departe dungile verticale ale onoarei dumitale , in a oplosi pusculitele de partid asa ca las-o moale bre cu predicele, nu vezi ca n-ai glas si ti-a pierit piuitul , iar gaselnita cu demisia ta in numele onoarei tine loc de doua bete .
Daca intr-adevar aveai onoare si erai integru , acum era momentul ca toata opinia publica sa vada atitudinea corecta a domniei tale fata de toti astia de-i calificara-ti in fel de fel de moduri , ce va lasara fara semnal in parlament si va luara painea de la gura cu toata straduinta marinerului de a va reanimara.
Vine acum vacarul si striga pe ulitele satului ca a cazut in dezonoare din cauza ca satenii nu-l mai lasa sa le mulga pe furis vacile, cam asa vad eu aerul ritos al domniei tale, trebuia sa-ti dai demisia din functie in numele onoarei , atunci in mijlocul scandalului spagii in vami si te credeam, acum nu faci decat sa-mi intaresti o convingere asupra caracterului tau maestre in smecherii fiscale.
Auzi ....fii cu ochii pe butelia USL sa nu te atinga , ca e presiune mare acolo bre din cauza a fasolei credibilitatii , vezi sa nu te ajunga vre-o schija de la niscaiva afaceri cu baroni de tepe fiscale de care nu esti asa strain si inocent cum afirmi, ca se vede de departe si te poti trezi cu CV - ul facut flenduri si cativa ani de eclipsa. Parerea mea !!.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei