Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mai 2012 - Anul XVII, nr. 99 (5004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a coborât anul trecut 5 poziţii în topul mondial al vitezei pe internet, până pe locul 9

România s-a plasat în trimestrul patru al anului trecut pe locul 9 în lume după viteza medie a conexiunilor la internet, de pe poziţia a patra în perioada corespunzătoare din 2010, şi a părăsit prima poziţie la nivel european, coborând până pe locul 5, potrivit datelor companiei americane Akamai.

Viteza medie a conexiunilor la internet din România a scăzut în perioada analizată cu aproximativ 8%, de la 7 megabiţi pe secundă (Mbps) la 6,4 Mbps, fiind alături de Hong Kong singurele prezenţe din top 10 care au înregistrat scădere în bază anualizată.

Raportul prezentat luni seara de Akamai nu detaliază motivul scăderii vitezei, însă trendul ar putea fi explicat prin extinderea bazei de utilizatori pe infrastructura existentă.

Singurul oraş românesc din top 100 mondial al oraşelor cu cele mai mari viteze medii de conectare broadband la internet este Timişoara, pe locul 89, cu o viteză medie de 7,4 Mbps. În trimestrul al patrulea din 2010, România figura cu două oraşe în top 100, respectiv Constanţa (locul 56, 8,23 Mbps) şi Iaşi (locul 75, 7,63 Mbps).

Viteza medie a conexiunilor mobile de date a crescut în România în perioada analizată cu peste 62%, de la 598 kilobiţi pe secundă (Kbps) la 973 Kbps. Totodată, volumul mediu lunar de date descărcate de pe o conexiune mobilă din România a crescut de la 112 MB la 118 MB, potrivit raportului Akamai.

În raport se previzează că un singur operator de telecomunicaţii mobile din România a participat la studiu.

Coreea de Sud s-a menţinut pe primul loc în lume după viteza medie a conexiunilor broadband la internet, cu 17,5 Mbps, în urcare cu 28% faţă de nivelul din ultimele trei luni ale anului 2010.

Pe poziţia a doua este Japonia (9,1 Mbps), urmată de Hong Kong (9,1 Mbps), Olanda (8,2 Mbps), Letonia (7,8 Mbps), Elveţia (7,3 Mbps), Irlanda (6,8 Mbps), Cehia (6,7 Mbps), România (6,4 Mbps) şi Belgia (6,1 Mbps).

Coreea de Sud şi Japonia ocupă 68 de locuri în top 100 al celor mai rapide oraşe din lume după viteza medie a conexiunilor la internet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a coborât anul trecut 5 poziţii în topul mondial al vitezei pe internet, până pe locul 9.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a coborât anul trecut 5 poziţii în topul mondial al vitezei pe internet, până pe locul 90.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei