Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2012 - Anul XVII, nr. 93 (4998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maşini de lux furate şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", descoperite în Portul Constanţa

 

Două autoturisme de lux furate din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă" au fost descoperite într-un container din Portul Constanţa Sud Agigea, poliţiştii stabilind că maşinile au fost aduse din Ucraina şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei Oancea.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul Poliţiei Române au identificat şi anihilat o reţea care scoatea din ţară autoturisme de lux furate din Europa prin Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, vineri, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa au identificat un container în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că maşinile respective au fost aduse din Ucraina şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei Oancea de la graniţa cu Republica Moldova, de către un cetăţean rus şi de doi moldoveni. Acestea ajungeau apoi în Portul Constanţa şi de aici plecau către diverse destinaţii.

Autoturismele erau furate din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă". Astfel, anchetatorii au stabilit că autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev.

Prin această metodă, în anii 2010-2011, membrii grupului au mai adus în ţară cinci astfel de autoturisme respectiv două marca Lexus, două maşini BMW şi o Toyota.

Grupul infracţional organizat este constituit din trei cetăţeni ucrainieni, doi moldoveni şi un cetăţean rus.

Cele două autoturisme descoperite în Portul Constanţa au fost confiscate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a persoanelor implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini de lux furate şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", descoperite în Portul Constanţa.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maşini de lux furate şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", descoperite în Portul Constanţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei