Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Populaţia cu vârste între 20-55 ani scade la jumătate în 50 ani; sistemul de pensii pierde resurse

Populaţia României în vârstă de peste 65 ani va creşte de aproape două ori, iar numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 20-55 ani scade la jumătate în următorii 50 de ani, ceea ce va afecta negativ piaţa muncii şi va diminua substanţial, chiar mai repede, resursele sistemului public de pensii.

Perspectivele demografice negative ale României sunt prevăzute în noul Program de convergenţă aprobat, miercuri, de Guvern şi care urmează să fie transmis Comisiei Europene.

În documentul obţinut de MEDIAFAX se arată că prognoza demografică pentru România realizată recent de Eurostat menţine evaluarea anterioară, din 2008, privind accelerarea procesului de îmbătrânire a populaţiei în perioada 2010-2061, ca rezultat al unei rate mici de fertilitate.

"Populaţia de peste 65 ani va creşte de circa 1,9 ori, iar populaţia între 20-55 ani practic se va înjumătăţi în acest interval de timp. Viteza procesului de îmbătrânire va afecta negativ piaţa muncii. Raportul dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani şi cele în vârstă de muncă (20-65 ani) creşte semnificativ, ceea ce înseamnă că şi în perspectiva următorilor 10-20 de ani sistemul public de pensii va avea resurse mult diminuate în raport cu cheltuielile", se arată în document.

În plus, evoluţia numărului de pensionari pe structură de vârstă indică o pondere relativ ridicată a pensionarilor relativ tineri (între 45-55 ani), mai ales în rândul pensiilor de invaliditate.

Guvernul speră ca măsurile recent adoptate privind înăsprirea accesului la pensiile de invaliditate, coroborat cu creşterea vârstei de pensionare pentru femei, să aibă o contribuţie importantă la diminuarea numărului de pensionari în următorii ani, mai ales că în anii 2025-2030 se prevede o creştere accelerată a numărului de persoane în vârstă de peste 65 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Populaţia cu vârste între 20-55 ani scade la jumătate în 50 ani; sistemul de pensii pierde resurse.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Populaţia cu vârste între 20-55 ani scade la jumătate în 50 ani; sistemul de pensii pierde resurse5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei