Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În cazul Vlădan, MAI chemată ca parte responsabilă civilmente

În cazul atacului armat de la coaforul Perla din Bucureşti, în care a fost arestat agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica "N. Kretzulescu", una dintre părţile civile a solicitat introducerea în cauză a Ministerului Administraţiei şi Internelor ca parte responsabilă civilmente

"Până în acest moment solicitarea nu a fost motivată", a precizat, într-un comunicat de presă, Biroul de presă al Ministerului Public.

Partea responsabilă civilmente este persoana chemată în procesul penal să răspundă din punct de vedere civil, deci potrivit legii civile, pentru pagubele provocate prin fapta învinuitului sau inculpatului. Persoana, care deţine această calitate în cadrul procesului penal, va răspunde pentru sau alături de învinuit/inculpat la repararea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunii.

Surse judiciare au declarat că cererea de introducere ca parte responsabilă civilmente a MAI vine după ce şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a afirmat că agentul Gheorghe Vlădan nu avea un aviz psihologic pentru a deţine arma. "Sigur, în acest caz vom găsi vinovaţii. Noi, în calitate de şefi nu putem să verificăm fondul unui dosar, tot ceea ce facem este sub procuror. Vă asigur că am văzut dosarul, sunt şapte file la dosar şi lipsesc trei dintre ele. Vă asigur că nu exista niciun fel de aviz psihologic la dosar, ci doar cel de la medicul de familie. Dacă apare acest aviz şi dacă acest aviz este real şi este din 2010, pot să vă spun sigur că îmi dau demisia", a declarat Liviu Popa.

Întrebat ieri dacă şeful Poliţiei Române îşi dă demisia, având în vedere că există la dosar avizul prihologic dat lui Gheorghe Vlădan, purtătorul de cuvânt Christian Ciocan a declarat: "La vremea respectivă am mai făcut precizări şi completări atât prin declaraţiile de presă ale domnului chestor de poliţie Liviu Popa cât şi prin cele ale purtătorului de cuvânt. Poliţia nu mai face nicio declaraţie, competenţa în acest caz revine parchetului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În cazul Vlădan, MAI chemată ca parte responsabilă civilmente.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În cazul Vlădan, MAI chemată ca parte responsabilă civilmente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei