Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blejnar: Evaziunea fiscală nu poate fi cuantificată. Trebuia să adun două miliarde euro din X

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar spune că nu poate cuantifica nivelul actual al evaziunii fiscale şi nici nu poate indica o cifră totală din care trebuia să obţină suplimentar două miliarde euro prin combaterea evaziunii, justificând că Fiscul nu are o direcţie specializată pentru astfel de calcule.

Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) afirmă că, mai mult din discuţii cu alte instituţii ale statului, nivelul evaziunii fiscale pare a se situa "undeva" la 25-30% din PIB.

Întrebat care este suma totală din care trebuia să colecteze suplimentar două miliarde euro prin combaterea evaziunii fiscale, fostul şef ANAF răspunde "două miliarde de euro din X".

"Este foarte greu de a cuantifica şi a spune cât este evaziunea fiscală astăzi. Evaziunea fiscală este foarte greu de identificat, foarte greu de definit, foarte greu de cuantificat. Nu ştiu, cred că undeva într-un procent de 25-30% din PIB, din discuţiile mai mult cu alte instituţii ale statului, pentru că noi nu avem o direcţie specializată să facă aceste calcule şi prognoze", a declarat Blejnar.

 El nu poate avansa nici un termen în care evaziunea fiscală va fi redusă la un nivel modic, arătând că pentru aceasta trebuie parcurse mai multe etape, pornind de la restructurarea ANAF.

În luna februarie, şeful Guvernului a cerut miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puţin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a două miliarde de euro, în special din acţiuni împotriva contrabandei cu alcool şi produse vegetale.

El a precizat atunci că impunerea unui plafon ridicat de venituri obţinute într-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii nu presupune o "capcană" pentru demiterea şefului ANAF, ci o metodă prin care va fi stabilită eficienţa fiecărei persoane implicate.

Marţi, la împlinirea acestui termen, Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuţii avute cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Blejnar a afirmat că ţinta stabilită pentru ANAF privind veniturile la buget nu este realizabilă.

El va rămâne însă să coordoneze procesul de verificare a persoanelor fizice cu venituri mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blejnar: Evaziunea fiscală nu poate fi cuantificată. Trebuia să adun două miliarde euro din X.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blejnar: Evaziunea fiscală nu poate fi cuantificată. Trebuia să adun două miliarde euro din X0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 apr 2012, 11:08:06
România , ca o imensă (şi stearpă) vacă
E mulsă dincolo de ultimul strop de lapte
Va putea usl-ul (din toamnă ) ASTA să refacă ?
Fiindcă-s sătul de promisiuni . Vreau fapte !

Grotescul e,azi,o formă validă de atracţie
Şi-i (cumva) acceptat , observaţi ?
Abuzurile de azi n-au grad de comparaţie
Ne-am obişnuit cu gândul că suntem reeşapaţi ?!surprise

Băsistul nu ştie nici s-asculte nici să tacă
El doar “băseşte” ! şi crede că e cool
Azi mediul de afaceri e tasat pe-o placă
Pe care nicio presiune nu pare-a fi destul
(cum spuneam) vaca e muuult prea seacă
Şi orice presiune se va-ntoarce ‘nmiit (din recul)
2.   REGINA BAROSANA trimis de
(20 apr 2012, 17:28:52
De aproape un an de zile camioane ale firmei ART Wood Company din comuna Aurel Vlaicu jud.Hunedoara cară mobilă la vila de lux a preşedintelui ANAF. Restaurarea vilei a durat doi ani şi a presupus mai multe finisări şi demolări, lucrările fiind departe de gustul pretenţios al proprietarului. Casa a fost înălţată (autorizaţie?!), a fost îmbogăţită cu o piscină interioară şi cu finisaje de lux, inclusiv picturi murale. Finisajele din casa ”amărâtului” Blejnar pot fi evaluate între 150.000 şi 300.000 euro. A urmat mobilarea. Aici este aici! Cel puţin 10 transporturi din judeţul Hunedoara au decorat celebra viluţă, transformată într-o reşedinţă de lux. O masă cu scaune sau o comodă de la Art Wood Company oscilează între 5.000 şi 10.000 de euro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei