Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ponta: USL va depune miercuri moţiunea de cenzură.

 

USL va depune, miercuri după-amiază, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu, a anunţat, ieri, preşedintele PSD, Victor Ponta. Anunţul a fost făcut după şedinţa conducerii USL.

Victor Ponta a precizat că, ieri după-amiază, el şi Crin Antonescu se vor întâlni cu grupurile parlamentare ale USL de la Senat, iar miercuri, la ora 9.00, se vor întâlni cu grupurile de la Cameră.

Ponta a declarat că, astăzi, la ora 15.00 sau 16.00, USL va depune la Parlament moţiunea de cenzură.

Victor Ponta a mai spus că USL va depune moţiunea de cenzură cu minimum de semnături cerut de lege, respectiv 116, pentru a putea depune, eventual după 10 iunie, o altă moţiune de cenzură, în cazul în care prima nu va trece.

 "Conform Constituţiei, pentru a depune o moţiune de cenzură, ai nevoie un sfert din numărul deputaţilor şi senatorilor. Nu ai voie, acelaşi deputat sau senator, să semnezi decât una pe sesiune. Decizia noastră de tactică politică este de a depune moţiunea de cenzură cu numărul minim cerut, 116, pentru ca, eventual după 10 iunie, într-o nouă formulă politică, în care probabil domnul Ungureanu va prelua o parte din PDL, să putem să depunem o a doua moţiune de cenzură, dacă nu trece asta. După 10 iunie, pentru că sesiunea se termină pe 30 iunie", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că actuala sesiune parlamentară este ultima din actuala legislatură în care mai poate trece o moţiune de cenzură, Parlamentul nemaifiind funcţional din toamnă.

"Vom folosi 116 semnături pentru că acele 116 nu mai avem voie să le folosim decât în toamnă. Ştiţi că în campania de la locale vor candida parlamentari ai USL, senatori şi deputaţi, deci practic această sesiune este ultima în care poate să treacă o moţiune de cenzură. În toamnă, practic, Parlamentul oricum nu va mai funcţiona", a spus Ponta.

El a precizat că USL nu se bazează pe votul parlamentarilor puterii şi că nu a negociat cu nici unul dintre aceştia un vot în favoarea moţiunii de cenzură.

"Vreau să remarcaţi şi este, cred, sfârşitul ruşinos al unei cariere scurte politice, faptul că domnul Ungureanu va fi la fel de curajos ca şi domnul Boc şi le va cere parlamentarilor să stea în bănci", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a arătat că USL are 216 parlamentari proprii pe care se bazează la moţiunea de cenzură.

"Sunt 216 parlamentari ai USL: sunt încă patru înscrişi oficial la USL, doi la Senat, doi la Cameră. Nu avem 231 de voturi cerute de Constituţie. Dacă vor fi 15 parlamentari ai puterii care vor să reînveţe mersul biped, poate vom avea surprize, dar nu ne bazăm pe aşa ceva", a spus Ponta.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea, mai prevede legea fundamentală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: USL va depune miercuri moţiunea de cenzură..
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: USL va depune miercuri moţiunea de cenzură.0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Opriţi Guvernul şantajat". trimis de
(18 apr 2012, 18:00:05
Nu ati spus cum se numeste cenzura si care sunt cele trei teme.Motiunea se cheama ca in titlu iar temele vi le zic eu:
* Procedura şi acest fenomen de înstrăinare rapidă şi fără o strategie în interes naţional a ultimelor resurse aflate în mâna Guvernului României, fie că e vorba de resurse naturale, fie că este vorba de acţiuni la principalele companii energetice.
* Modul în care banii publici ai Guvernului, într-o perioadă de recesiune economică, într-o perioadă de austeritate şi de disciplină bugetară sunt folosiţi de Mihai-Răzvan Ungureanu pentru a cumpăra sprijinul unor preşedinţi de consilii judeţene şi primari PDL, UDMR, UNPR prin plăţi directe, plăţi făcute în mod ilegal
* Modul în care Guvernul Ungureanu (…) a încălcat principiul constituţional al autonomiei universitare”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei