Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiliman: Îmi dau demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL

 

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat, ieri, că îşi dă demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL, menţionând că rămâne membru simplu al partidului.

"Îmi dau demisia de onoare din Biroul Politic Central al PNL. Consider că făcând parte din actuala echipă de conducere a PNL, aleasă pe lista propusă de preşedintele Crin Antonescu, nu mai sunt în măsură să fac ceea ce mi-am propus pentru cetăţenii care m-au investit cu încrederea lor. Este un gest de onoare şi faţă de cei pentru care m-am implicat în politică, dar şi faţă de preşedintele partidului", a spus Chiliman.

El a spus că s-a consultat cu soţia sa, cu Ionel Brătianu şi cu actualii lideri de onoare ai formaţiunii.

"Am fost ales pe lista propusă de dumnealui la Congresul din 2010, atât timp cât şi-a pierdut încrederea în mine, am obligaţia să demisionez", a spus Chiliman.

Totodată, el a menţionat că nu va mai cere explicaţii conducerii partidului pentru decizia de săptămâna trecută referitoare la înlocuirea sa de la conducerea Organizaţiei PNL a Municipiului Bucureşti şi că nici nu va contesta această decizie. Chiliman a subliniat că nu a ameninţat cu demisia din PNL pe fondul frustrării pentru pierderea acestei funcţii politice.

"În ultima săptămână s-a acredidat ideea că aş ameninţa cu demisia din Partidul Naţional Liberal pentru că sunt frustrat de pierderea funcţiei de preşedinte al organizaţiei Bucureşti, la iniţiativa domnului preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu. Este un neadevăr. Intenţia mea de demisiona din partid a fost reacţia firească a oricărui om cu bun-simţ şi de bună-credinţă a cărui muncă de trei ani, la capătul cărora PNL a ajuns primul partid în opţiunile bucureştenilor, este aruncată la gunoi fără explicaţii. De altfel, anunţ public faptul că nu mai aştept acele explicaţii şi nici nu contest, în forurile partidului, decizia de săptămâna trecută", a spus el.

Pe de altă parte, el a menţionat că va candida "în orice condiţii" pentru funcţia de primar al Sectorului 1. "Vreau să-mi fac datoria până la capăt şi, de aceea, îi anunţ pe bucureştenii din Sectorul 1 că voi candida, în orice condiţii, pentru un nou mandat de primar al sectorului nostru", a afirmat el.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care l-a sfătuit şi l-a rugat să nu plece din partid, edilul declarând, la finalul întâlnirii, că va lua o decizie pe care o va anunţa după Paşti.

Andrei Chiliman a fost înlocuit, lunea trecută, cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Chiliman a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid. "Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la TVR 1, referitor la faptul că Andrei Chiliman a anunţat că ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid, că acesta ar trebui să se hotărască în două-trei zile, menţionând că "şi la şah există un ceas". "Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim", a spus Antonescu.

Ulterior, Chiliman a afirmat pe blog că aşteaptă de la preşedintele PNL o explicaţie despre demiterea sa de la PNL Bucureşti, deşi consideră că vorbele sunt doar perdele de fum, menţionând că nu i s-a substituit lui Crin Antonescu în negocierile pentru candidaturile din Capitală.

 

"Încă aştept de la preşedintele Partidului Naţional Liberal, dl. George Crin Laurenţiu Antonescu, o explicaţie referitoare la demiterea mea de la organizaţia de Bucureşti. Cred că este dator să spună ceea ce am făcut rău, sau ceea ce nu am făcut bine, adică temeiurile care stau la baza oricărei demiteri. Până acum, nici eu, şi nici milioane de alţi telespectatori, nu am aflat decât ceea ce aşteaptă dl. George Crin Laurenţiu Antonescu de la colegii pe care i-a desemnat ca interimari", scria Chiliman, într-o postare intitulată "Răspuns la o minciună aruncată «pe surse»". El preciza că aşteaptă această explicaţie, dar nu ţine neapărat să o dobândească. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiliman: Îmi dau demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiliman: Îmi dau demisia de onoare din Biroul Permanent Central al PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei