Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 apr 2012 - Anul XVII, nr. 86 (4991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia recomandă, de Paşte: Nu lăsaţi casa nesupravegheată, mergeţi în grup, cumpăraţi cu cardul

Nu luaţi mulţi bani când mergeţi la cumpărături, folosiţi cardul când este posibil, rugaţi un vecin să vă ţină sub observaţie casa după ce plecaţi şi deplasaţi-vă în grup, evitând persoanele turbulente sau în stare de ebrietate - sunt câteva dintre sfaturile poliţiştilor pentru perioada Paştelui.

Cetăţenii sunt sfătuiţi, de asemenea, să fie prudenţi în magazinele aglomerate, să-şi supravegheze geanta şi să nu o pună în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă, potrivit setului de recomandări ale Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă, de asemenea, ca banii să fie păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor.

"Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ! Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora! Obiectele tentante (telefoane mobile, lap-top-uri, genţi, pungi de cadouri), lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate 'cadouri' pentru hoţi! Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante", mai recomandã oamenii legii.

În cazul plecării de la domiciliu cu ocazia Paştelui, oamenii sunt sfătuiţi să spună numai persoanelor de încredere că lipsesc de acasă pentru mai multe zile.

Poliţiştii mai sugerează, tot ca măsură de protecţie, ca pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret. "Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi! Obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă", recomandă oamenii legii.
Pentru noaptea de Înviere, cetăţenii sunt sfătuiţi să evite străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase.

Se recomandă, de asemenea, evitarea afişării cu bijuterii sau sume mari de bani, alegerea drumurilor intens circulate, luminate, şi evitarea zonelor în construcţie, a parcurilor pustii şi a străzilor lăturalnice.

"Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, ca plată pentru presupuse servicii (deratizare, colectarea gunoiului menajer), nu daţi curs unor astfel de solicitări. Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei", mai spun poliţiştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia recomandă, de Paşte: Nu lăsaţi casa nesupravegheată, mergeţi în grup, cumpăraţi cu cardul.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Poliţia recomandă, de Paşte: Nu lăsaţi casa nesupravegheată, mergeţi în grup, cumpăraţi cu cardul1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sau trimis de
(12 apr 2012, 12:28:45
Sa isi faca treaba pentru care sunt platiti, nu sa ne dea noua lectii de supravietuire in ghetou. 'ti-ar ai dreacu!
1.1  RE: Sau trimis de
(12 apr 2012, 15:42:38
bine punctat SIR JEGALOT
2.   Ha.. trimis de
(12 apr 2012, 22:46:27
pai au nevoie de cit mai multe detalii,infatisare numar de masina etc..tre' sa stie cui sa ceara taxa de smecher..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei