Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prognoza meteo pentru 10-23 aprilie: Ploi la jumătatea lunii şi temperaturi sub cele normale

În majoritatea regiunilor ţării se vor înregistra, la jumătatea lunii aprilie, ploi care vor avea şi caracter de aversă, în timp ce temperaturile se vor situa, în următoarele două săptămâni, sub valorile normale pentru această perioadă, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Banat, vemea va fi rece la începutul intervalului 10-23 aprilie, după care se va încălzi treptat (maxime de 17 grade Celsius), până spre 12 aprilie. Apoi, valorile termice, atât minime cât și maxime, nu vor mai varia semnificativ, dar vor continua să se situeze ușor sub normele climatologice. Temporar vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-17 aprilie. Spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat până spre 12 aprilie, dar va fi deosebit de rece în primele zile, cu temperaturi minime sub limita înghețului. Apoi, valorile termice vor avea variații
nesemnificative, minimele vor deveni normale pentru această perioadă (6-8 grade), dar maximele vor continua sa fie ușor sub normele climatologice. Temporar vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-18 aprilie. Spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

În Transilvania, vremea va fi deosebit de rece în primele zile ale intervalului 10-23 aprilie, cu temperaturi minime sub limita înghețului. Începând cu data de 12 aprilie, valorile termice nu vor mai suferi variații importante, minimele vor deveni normale pentru această perioadă, dar maximele (16 grade) vor continua sa fie ușor sub normele climatologice. Temporar, vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-17 aprilie. Spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

În Dobrogea, vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, dar valorile termice maxime (17 grade) vor continua să se situeze ușor sub normele climatologie. Vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă, cu o probabilitate mai mare de apariție în intervalul 14-16 aprilie.

În Maramureş, vremea va fi deosebit de rece în primele zile, cu temperaturi minime negative, apoi se va încălzi treptat. În ultimele zile ale intervalului 10-23 aprilie, valorile termice se vor situa ușor sub normele climatologice. Temporar, vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-18 aprilie. Spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.
În Moldova, vremea va fi rece în primele zile ale intervalului 10-23 aprilie, când valorile termice minime se vor situa, în medie, sub limita înghețului, apoi se va încălzi treptat, până spre 18 grade. În a doua parte a intervalului nu vor fi variații semnificative ale temperaturilor, acestea urmând sa se situeze aproape de normele climatologice ale perioadei. Temporar, vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în intervalul 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie. Spre sfârşitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

În Muntenia, vremea va fi în încălzire treptată până în jurul datei de 15 aprilie, apoi atât valorile termice minime, cât și cele maxime (18 grade), se vor situa în limitele climatologice ale perioadei. În
primele zile, temperaturile minime vor fi ușor peste limita înghețului. În zilele de 16, 17 și 18 aprilie sunt de așteptat temperaturile maxime cele mai ridicate din interval (19 grade). Temporar vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-16 aprilie şi din nou în jurul datelor de 20 și 22 aprilie. Spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

În Oltenia, vremea va fi în încălzire treptată până în jurul datei de 15 aprilie, apoi atât valorile termice minime, cât și cele maxime, se vor situa în limitele climatologice ale perioadei. În primele zile, temperaturile minime vor fi ușor peste limita înghețului. Temporar vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-15 aprilie şi, din nou, în jurul datei de 20 aprilie. Spre sfârşitul intervalului, probabilitatea de precipitaţii va fi în scădere.

La munte, temperaturile minime vor fi în creștere până spre jumătatea intervalului, dar se vor mai situa, în medie, sub limita de îngheţ până în 12-13 aprilie. Valorile termice maxime vor fi în creștere până spre 15 aprilie, apoi vor avea variații nesemnificative. Temporar vor fi precipitații, predominant ploi, care pot avea și caracter de aversă, îndeosebi în perioada 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie.

Prognoza a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading (Anglia), precizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prognoza meteo pentru 10-23 aprilie: Ploi la jumătatea lunii şi temperaturi sub cele normale.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prognoza meteo pentru 10-23 aprilie: Ploi la jumătatea lunii şi temperaturi sub cele normale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei