Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 apr 2012 - Anul XVII, nr. 82 (4987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu: 79% dintre bucureştenii care au dat şpagă la spital spun că banii au fost pentru asistente

 

Aproape 80% dintre bucureştenii care au dat şpagă la spital spun că banii au fost pentru asistente, iar 20% dintre ei afirmă că "atenţiile" au ajuns la medici, arată un studiu despre satisfacţia pacienţilor faţă de unităţile sanitare administrate de municipalitate, dat publicităţii vineri.

Bani de la pacienţi a primit şi personalul auxiliar din spitale, indicat de 1% dintre cei chestionaţi.

Procentele medicilor care ar fi condiţionat actul medical sunt, însă, relativ scăzute: 2% dintre medici au condiţionat direct actul medical, iar 5%, indirect, potrivit aceluiaşi studiu.

Altfel, 10% dintre bucureşteni spun că şi-au cumpărat singuri medicamente pe durata spitalizării, iar 12% au fost nevoiţi să vină cu materiale sanitare.

În ciuda acestor probleme, studiul relevă că majoritatea bucureştenilor, mai precis 66% dintre ei, se declară mulţumiţi de spitalele administrate de municipalitate.

Studiul a fost realizat de reţeaua Info-sănătate, la cererea municipalităţii, pe un eşantion de 1.124 pacienţi, în 17 spitale administrate de municipalitatea bucureşteană. Studiul are o marjă de eroare de 3%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu: 79% dintre bucureştenii care au dat şpagă la spital spun că banii au fost pentru asistente.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu: 79% dintre bucureştenii care au dat şpagă la spital spun că banii au fost pentru asistente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   STUDIU FALS SI MINCIUNOS trimis de
( 7 apr 2012, 20:07:33
Nu pot decat sa spun ca acest studiu nu este real.Spaga se da in spital la toata lumea.Doctorului,asistentelor, de anestezie,la reanimare.Binenteles ca sumele cele mai mari se dau la doctori.Fiecare din noi a avut probleme de sanatate ale lui si ale familiei asa ca s-ar putea face si o situatie cu tarifele.
1.1  RE: STUDIU FALS SI MINCIUNOS trimis de
( 7 apr 2012, 21:56:56
Depinde ce intelegi prin spaga! La frizer sau chelner cand lasi 5 sau 10 lei se numeste spaga? La ala de-ti cara mobila in casa si-i dai 50 lei e tot spaga, desi tu ai platiti odata? Dupa parerea mea una-i sa ceri/conditionezi si alta este sa oferi cu drag! Din punctul meu de vedere studiul este adevarat! Mama mea a stat internata in Bucuresti la Spitalul Marius Nasta, iar doctorii nu i-au cerut nici un ban. Niciodata cat a stat acoolo! Asistentele si infirmierele, in schimb, ii bateau obrazul zi de zi, cu tupeu mare! La externare i-a dat unei doctorite dragute, de care maica-mii i-a fost tare trag, 100 de lei ,dar mai mult cu forta, nu vroia sa primeasca, pana la urma am instat eu!
2.   Nu e spaga e jaf la drumul mare trimis de
( 7 apr 2012, 22:45:12
Ai dreptate nu e spaga,ci e vorba de sume exorbitante.Stiu doua cazuri la Iasi si la Targu Mures.Operatii care nu s-au negociat ci sumele au fost impuse de doctori.
La Targu Mures operatie pe inima unde suma a fost de 2000 euro.
2.1  RE: Nu e spaga e jaf la drumul mare trimis de
( 9 apr 2012, 08:57:02
Imi pare sincer rau sa aud asta, dar eu pana acum am avut norocul sa nu dau peste niciun doctor care sa-mi impuna vreo suma de bani! As vorbi cu pacat sa spun ca am fost la X sau Y si mi-a cerut. Dar fiecare padure are uscaturile ei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei