Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Agriculturii doreşte introducerea unui registru al industriei alimentare

 

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a afirmat, miercuri, la Craiova, că doreşte introducerea unui registru al industriei alimentare pentru verificarea calităţii produselor care ajung pe rafturile magazinelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Stelian Fuia a declarat, într-o conferinţă de presă, că în curând toate produsele alimentare care ajung pe masa oamenilor vor fi verificate de reprezentanţii Ministerului Agriculturii, în baza unor prevederi legislative.

"Până la sfârşitul anului trecut, prin direcţiile judeţene de agricultură, aprobam reţetele de producţie. Deci fiecare producător de produse alimentare, înainte de începerea producţiei, venea cu reţeta pentru a fi aprobată, iar noi o vizam. În momentul în care venea controlul de la Ministerul Agriculturii sau de la ANSVS, pentru că ei sunt responsabili, avea un document de referinţă: reţeta după care trebuia să producă. La cererea industriei, anul trecut s-a scos obligativitatea privind avizarea reţetelor de către Ministerul Agriculturii. La cererea Roaliment, pe motiv că am excedat cadrul european, s-a scos această obligativitate, pentru că în Europa fiecare producător este responsabil pentru reţeta lui", a declarat Ministrul Agriculturii.

El a precizat că prin astfel de decizii reprezentanţii Ministerului Agriculturii care se duc în control ar putea lua măsuri împotriva producătorilor care, deşi sunt găsiţi în neregulă, spun că au o reţetă proprie.

"Am văzut dezbaterea publică în ceea ce priveşte calitatea produselor alimentare de pe piaţă. Noi am pregătit actul normativ şi sperăm să îl promovăm cât mai repede pentru a reintroduce această certificare a reţetelor de producţie prin introducerea unui registru al industriei alimentare, astfel încât atunci când facem un control, fie la producător, fie la rafturile din magazine să putem compara analizele cu o referinţă aprobată. Pentru că eu dacă vin şi spun că aceşti crenvurşti au prea mult şorici, producătorul spune că aşa este reţeta lui. Or dacă aş avea o reţetă aprobată ca martor, am putea lua măsuri. Cât de repede posibil, vom reintroduce aceste prevederi legislative sub forma registrului industriei alimentare", a mai spus Fuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Agriculturii doreşte introducerea unui registru al industriei alimentare.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Agriculturii doreşte introducerea unui registru al industriei alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei