Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ungureanu: Obiectivul de maximă importanţă pentru prefecţi e ca alegerile să se desfăşoare exemplar

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, după reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor, că obiectivul "de maximă importanţă" pentru prefecţi este ca alegerile să se desfăşoare "exemplar", susţinând că nu vrea "prefecţi timizi".

"Nu am venit aici să le spun prefecţilor care le sunt atribuţiile, ci să-i îndemn să le valorifice", a spus, într-o conferinţă de presă, premierul Mihai Răzvan Ungureanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a spus că "ideea pivot" a întâlnirii a fost "consolidarea încrederii populaţiei în instituţiile statului", aspect în care prefecturile au un rol foarte important.

"Nu perspectivele pe hârtie asupra lucrurilor ne pun probleme, ci modalitatea prin care acestea devin realitate", a afirmat primul-ministru.

Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că prefecţii au rolul de a verifica dacă legile sunt respectate.

 

"Nu-mi doresc să existe români sceptici în ce priveşte suveranitatea opţiunii politice"

"Nu dorim prefecţi timizi, care să facă calcule politice înainte de a lua în considerare prerogativele pe care le au prin lege", a spus premierul.

Totodată, premierul a declarat că pentru prefecţii obiecticvul "de maximă importanţă" este ca alegerile din acest an să se desfăşoare "exemplar", fără încălcări ale legislaţiei şi în aşa fel încât nimeni "să nu pună sub semnul întrebării corectitudinea desfăşurării lor".

Potrivit premierului, prefecţii trebuie să anticipeze şi să prevină orice blocaj sau incidente care pot periclita buna desfăşurare a alegerilor.

"Nu-mi doresc să existe români sceptici în ce priveşte suveranitatea opţiunii politice", a afirmat primul-ministru.

Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut că le-a spus prefecţilor că o poziţie de putere nu înseamnă orgoliu, ci "înţelegerea faptului că oamenii puternici ţin în mână soarta tuturor celor care poate nu au această calitate sau a celor care nu au fost chemaţi să îşi asume responsabilităţi".

Premierul a mai declarat că le-a spus prefecţilor că ei nu sunt simpli funcţionari, ci "acţionari ai binelui public", care trebuie să vegheze asupra respectării legii, să fie mediatori între instituţiile deconcentrate, mediul de afaceri şi populaţie şi să aplice politica Guvernului.

 

"A fost o întâlnire foarte bună, nu doar foarte necesară"

În ce priveşte situaţiile de urgenţă, Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că le-a cerut prefecţilor să existe mai multă informaţie şi să contribuie la întărirea spiritului civic, a solidarităţii care trebuie manifestată ori de câte ori o comunitate se confruntă cu probleme.

De asemenea, premierul le-a solicitat prefecţilor să îşi folosească prerogativele pe care le au faţă de serviciile deconcentrate în aşa fel încât să fie redusă evaziunea fiscală şi să existe o sporire a veniturilor recuperate la buget.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a referit şi la proiectele europene existente la nivel local, spunându-le prefecţilor să susţină reforma în administraţia publică.

În final, premierul le-a solicitat prefecţilor să identifice, pe baza unor informaţii precise şi a experienţei acumulate, problemele care, la nivelul majorităţii judeţelor, pot duce la elaborarea unor acte normative menite să îmbunătăţească acţiunea administrativă în teritoriu.

"A fost o întâlnire foarte bună, nu doar foarte necesară", a afirmat premierul.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, le-a cerut prefecţilor "integritate şi multă aplecare la organizarea alegerilor".

"De asemenea, fac apel la preşedinţii consiliilor judeţene şi la primari să pună umărul în organizarea acestor alegeri, voi fi foarte atent la modul în care instituţiile statului se implică în organizarea alegerilor", a spus Berca.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a participat, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Premierul a mers în judeţul Harghita însoţit de ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungureanu: Obiectivul de maximă importanţă pentru prefecţi e ca alegerile să se desfăşoare exemplar.
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungureanu: Obiectivul de maximă importanţă pentru prefecţi e ca alegerile să se desfăşoare exemplar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei