Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instanţa supremă a desemnat cei şapte judecători pentru Biroul Electoral Central

Şapte judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost desemnaţi, vineri, să facă parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile locale din 10 iunie.

Cei şapte judecători desemnaţi sunt de la secţii civile, penală şi de contencios administrativ şi fiscal.

Astfel, de la Secţia I Civilă au fost desemnate judecătoarele Romaniţa Vrânceanu şi Viorica Cosma, de la Secţia a II-a Civilă - Mariana Cârstocea şi Maria Olaru, de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal - Carmen Sârbu şi Florentina Preda Popescu, iar de la Secţia Penală - Simona Nemiţă.

Conform procedurilor, în 24 de ore aceştia se vor întruni în şedinţă secretă şi vor desemna preşedintele Biroului Electoral Central.

Potrivit Legii 67/2004, Biroul Electoral Central este alcătuit din şapte judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi 11 reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale.

Desemnarea judecătorilor se face în şedinţă publică, în termen de cel mult cinci zile de la stabilirea datei alegerilor, prin tragere la sorţi, de către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dintre judecătorii în exerciţiu ai Curţii.

În termen de 24 de ore de la învestire, cei şapte judecători aleg din rândul lor, prin vot secret, preşedintele Biroului Electoral Central şi locţiitorul acestuia.

De asemenea, în termen de 24 de ore de la alegerea preşedintelui Biroului Electoral Central, biroul se completează cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare.

În termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, partidele politice neparlamentare, alianţele politice şi alianţele electorale ale acestora, care au depus liste complete pentru consiliile judeţene în cel puţin 18 judeţe, pot propune câte un reprezentant în Biroul Electoral Central până la completarea numărului de 11 membri. Completarea se face în funcţie de numărul candidaturilor depuse pentru consiliile judeţene de către partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, iar în caz de egalitate, prin tragere la sorţi.

Guvernul a decis ca alegerile locale să fie organizate la 10 iunie 2012.

Potrivit programului calendaristic, partidele, alianţele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale vor comunica BEC, până în 10 aprilie, semnele electorale, urmând ca acestea să fie aduse la cunoştinţa publicului, iar până la 1 mai vor fi adresate solicitările pentru alocarea timpilor de antenă.

Până la 1 mai 2012 vor fi depuse candidaturile, iar campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, respectiv în 11 mai, şi se va încheia în data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa supremă a desemnat cei şapte judecători pentru Biroul Electoral Central.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instanţa supremă a desemnat cei şapte judecători pentru Biroul Electoral Central0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei