Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mar 2012 - Anul XVII, nr. 76 (4981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autobuzele supraetajate vor circula din mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Autobuzele supraetajate care circulă în Bucureşti pe traseul turistic Bucharest City Tour vor înlocui din luna mai autobuzele de linie existente în prezent, după finalizarea licitaţiei privind închirierea acestora, a anunţat, vineri, Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al RATB remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX, autobuzele supraetajate vor înlocui, din luna mai, autobuzele Merces de linie care au circulat pe traseul turistic Piaţa Presei Libere - Palatul Parlamentului în timpul iernii.

Reprezentanţii regiei au precizat că în prezent documentaţia de atribuire a contractului de închiriere a autobuzelor supraetajate se află pentru finalizare la ANRMAP, după avizare urmând a fi derulată procedura de achiziţie.

Valoarea estimată a contractului este similară celei de anul trecut, au spus reprezentanţii regiei, precizând că aceasta va fi făcută publică după primirea documentaţiei de la ANRMAP.

Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule pe 28 iulie 2011 pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB şi de Ministerul Turismului.

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat pe 28 iulie 2011, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni.

Proiectul Bucharest City Tour, iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a continuat şi în perioada sezonului rece. Regia preciza că pe linia turistică Bucharest City Tour vor circula autobuze Mercedes Citaro Euro 4, pentru a asigura condiţiilor optime de călătorie pentru turişti în perioada de iarnă.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Autobuzele circulă între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de succedare de 15 minute, preţul unui card de transport fiind de 25 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani. Autobuzele sunt dotate cu ghid audio în limbile română şi engleză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autobuzele supraetajate vor circula din mai pe traseul turistic Bucharest City Tour.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autobuzele supraetajate vor circula din mai pe traseul turistic Bucharest City Tour0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei