Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2012 - Anul XVII, nr. 75 (4980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA a respins contestaţia OTV privind reducerea licenţei; postul mai emite până pe 28 septembrie

CNA a respins în şedinţa de joi solicitarea OTV de reanalizare a sancţiunii prin care Consiliul a decis înjumătăţirea licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, fapt pentru care postul mai poate emite până pe 28 septembrie 2012.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat în şedinţa de joi o solicitare a societăţii Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa OTV, de reanalizare a sancţiunii aplicate marţi. Membrii CNA au decis cu unanimitate de voturi respingerea solicitării, fără ca să se mai rediscute cazul.

"Nu s-a modificat nimic, s-a comunicat postului OTV decizia de reducere a valabilităţii licenţei, aşa cum fusese stabilit. Postul are obligaţia ca, în această seară, să o comunice public, de la ora 19.00 la ora 19.10, astfel încât şi publicul să ştie care au fost motivele pentru care s-a luat această decizie", a declarat după votul consiliului, pentru MEDIAFAX, Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

 

CNA a aplicat, marţi, OTV cea mai drastică sancţiune posibilă - înjumătăţirea licenţei audiovizuale -, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel postul mai poate emite până pe 28 septembrie.

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului - a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă" (Mihai Mălaimare).

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în lunile noiembrie, decembrie 2011 şi ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Decizia de sancţionare a OTV cu înjumătăţirea perioadei licenţei televiziunii a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care înjumătăţirea perioadei licenţei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu să mai poată emite până pe 28 septembrie 2012, după cum au spus membrii CNA.

CNA a stabilit această sancţiune drastică după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 - 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA a respins contestaţia OTV privind reducerea licenţei; postul mai emite până pe 28 septembrie.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
CNA a respins contestaţia OTV privind reducerea licenţei; postul mai emite până pe 28 septembrie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Te sustinem trimis de
(30 mar 2012, 12:14:01
Danee nui nimic lasa-i sa iti retraga licenta dar tu vei deveni PRESEDINTE si ii vei demisiona ca mare mafie mai e si la CNA adu oameni competenti din alte state europene ,vor fi platiti mai putini decat ai nostri si vor face mult mai bine treaba.
1.1  RE: Te sustinem trimis de
(30 mar 2012, 14:17:13
Oamenii ca tine ma sperie.
* Nu exista "ii vei demisiona" laughing
1.2  RE: Te sustinem trimis de
(30 mar 2012, 15:54:14
Și-s MULȚI, domnule nemernic!hee hee
2.   Asa fratilor ! trimis de
(30 mar 2012, 17:40:26
SENZATIONAL , NICI NU STITI CE PIERDETI , ELODIA NU A FOST GASITA DAR OTV A PRIMIT CEEA CE MERITA !
3.   Se poarta.. trimis de
(30 mar 2012, 19:15:05
eu cred ca nutzu intentionat a scris" ii vei demisiona".oare de ce esti speriat sire ,nu cumva esti unul din cei ce au demisia semnata-n alb si astepti ca seful sa "te demisioneze"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei