Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Candidaţii pentru Colegiul CNSAS, validaţi cu unanimitate de comisiile juridice ale Parlamentului

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat, luni, cu unanimitate, propunerile entităţilor care au desemnat membrii Colegiului Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţi (CNSAS), şapte dintre cei zece fiind deja membri cu vechime în instituţie.

Cei şapte care ocupă deja poziţii în Colegiul CNSAS, cu unul sau mai multe mandate la activ sunt: Ladislau Csendes, Claudiu Secaşiu, Cazimir Ionescu, Laurenţiu Tănase, Corneliu Turianu, Virgil Ţârău şi actualul preşedinte Dragoş Petrescu.

Cele trei persoane propuse pentru poziţia de membru în Colegiul CNSAS care până acum nu au avut legături cu instituţia sunt jurnalistul Florian Bichir, Florin Abraham şi Adrian Cioflâncă.

Audierile celor zece în comisiile juridice au durat aproximativ o jumătate de oră, pentru majoritatea celor propuşi nefiind întrebări din partea parlamentarilor. Cvorumul pentru funcţionarea comisiilor juridice reunite a fost asigurat prin participarea senatorului PSD Toni Greblă şi a altor câţiva parlamentari social-democraţi.

După audierea şi raportul favorabil obţinut de cei zece de la comisiile juridice, urmează ca propunerile să fie validate de plenul Parlamentului.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit că luni după-amiază vor avea loc audierile candidaţilor pentru posturile de conducere în şapte instituţii, care urmează să fie validaţi în şedinţa plenului reunit de marţi, de la ora 15.00.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a anunţat, luni, că doar PSD îşi va desemna candidaţi pentru instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, în timp ce PNL şi PC nu vor face propuneri în acest sens.

Parlamentarii celor trei formaţiuni nu participă la audierile în comisii şi nici la votul în plen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii pentru Colegiul CNSAS, validaţi cu unanimitate de comisiile juridice ale Parlamentului.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candidaţii pentru Colegiul CNSAS, validaţi cu unanimitate de comisiile juridice ale Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei