Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Singurul străin care a început o afacere în agricultură în judeţul Gorj, bătut de localnici

Singurul cetăţean străin care a început o afacere în agricultură în judeţul Gorj, un italian, a depus, ieri, o plângere la Poliţie în care sesizează că a fost bătut de câţiva localnici care îi cer să plece în ţara lui natală.

Severino Trivellin, de 51 de ani, spune că miercuri seară, în timp ce se afla pe proprietatea sa din comuna Ţânţăreni, a fost bătut de câţiva localnici, cu care se află în conflict de mai mult timp.

"Din 2008, de când m-am apucat să cultiv pământul, ei fac orice pentru a mă determina să părăsesc judeţul şi îmi cer să mă întorc la mine în Italia. Până când eu am cumpărat acele terenuri ei le foloseau gratuit, fără să plătească impozite şi taxe, iar acest lucru probabil nu le convine. Culmea este că nici pe mine nu mă ajută autorităţile ca să pot munci în linişte, conflictele cu ei fiind numeroase", a declarat Severino Trivellin.

Cetăţeanul italian şi-a scos, ieri, certificat medico-legal prin care atestă că a fost victima unei agresiuni, urmele bătăii primite fiind vizibile pe faţa sa. Ulterior, acesta a mers la sediul IPJ Gorj şi a depus o plângere, solicitând o anchetă.

Bărbatul este asociat din anul 2008 cu Paula Mihart, o femeie din judetul Gorj, amândoi spunând că, după incidentul de miercuri, vor merge şi la Bucureşti pentru a se adresa ministrului Agriculturii şi a cere sprijin pentru a nu mai fi "hărţuiţi" de către localnici.

"Ştiam că România e rămasă în urmă, dar nu credeam că a ajuns în Evul Mediu, să mi se dea în cap, la propriu, pentru că vreau să muncesc. M-au reclamat sătenii şi pentru că am tăiat tufişurile de pe terenurile mele şi că nu le permit să îşi lase animalele libere. Este inadmisibil aşa ceva. Mi-au bătut un angajat, iar acum la mine nu mai vine să lucreze nimeni", se plânge bărbatul.

Asociata lui Severino Trivellin, Paula Mihart, s-a plâns autorităţilor judeţene despre problemele respective încă din anul 2010, când, într-o şedinţă la Prefectura Gorj, avertiza că investitorul italian este ameninţat cu bătaia, localnicii cerându-i să părăsească zona.

"Nimeni nu ne-a ajutat cu nimic, toţi ne-ar fura pe toate părţile dacă s-ar putea. Oamenii vin şi aruncă mizeriile pe terenurile noastre şi nu primesc nici o amendă. Voi depune plângere şi la Garda de Mediu şi voi cere şi Poliţiei să facă o anchetă", afirmă Paula Mihart.

Firma celor doi se ocupă de cultivarea cerealelor, cetăţeanul italian fiind singurul investitor străin aflat în evidenţele oficiale ale Direcţiei de Agricultură Gorj. El a cumpărat în localitatea Ţânţăreni câteva zeci de hectare de teren, precum şi utilajele necesare, întreaga investiţie făcută de acesta aici fiind evaluată la 350.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurul străin care a început o afacere în agricultură în judeţul Gorj, bătut de localnici.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singurul străin care a început o afacere în agricultură în judeţul Gorj, bătut de localnici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei