Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul aşteaptă în acest an 800 milioane euro din listarea şi privatizarea companiilor OPSPI

Guvernul estimează că va obţine în acest an aproape 800 milioane euro din listarea unor acţiuni deţinute de stat şi din privatizarea companiilor administrate de OPSPI, de 16 ori peste încasările de anul trecut, când Executivul a fost însă obligat să îşi revizuiască aşteptările mult prea optimiste.

Proiecţia privind veniturile aşteptate de Guvern în acest an din valorificarea companiilor de stat a fost introdusă în bugetul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) aferent activităţii de privatizare, aprobat de Executiv.

Veniturile din privatizare sunt estimate în această proiecţie bugetară la 3,44 miliarde lei (aproape 800 milioane euro), cu mult peste execuţia de anul trecut.

Pentru 2011, Guvernul estima, prin bugetul OPSPI, că va obţine 664 milioane euro din listarea pe piaţa de capital a unor pachete de acţiuni la companii de stat şi din vânzarea de pachete majoritare de acţiuni deţinute la Cuprumin Bucureşti şi ISCIR-CERT, dar la finalul anului, după ce oferta de listare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom a eşuat şi vânzarea de acţiuni Transelectrica, Transgaz şi Romgaz a fost amânată, Executivul s-a văzut obligat să constate că veniturile din privatizare sunt cu mult sub aşteptări, de doar 50 milioane euro.

Pentru acest an, veniturile totale ale OPSPI sunt prognozate la 4,2 miliarde lei (faţă de 3,7 miliarde lei anul trecut), în timp ce încasările din dividende sunt estimate în uşoară scădere comparativ cu anul precedent, de la 884 milioane lei la 814 milioane lei.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, care funcţionează în subordinea Ministerului Economiei, intenţionează să listeze pe bursă în acest an câte 15% din acţiunile deţinute de stat la Romgaz, Transelectrica şi Transgaz.

Analiştii estimează că oferta Romgaz va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucureşti, de circa 300 milioane euro.

În cazul Petrom, Guvernul a anunţat recent că analizează oportunitatea listării pe bursă a pachetului de 9,84% din acţiunile companiei, fără ca la acest moment să fi renunţat la o astfel de operaţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul aşteaptă în acest an 800 milioane euro din listarea şi privatizarea companiilor OPSPI.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul aşteaptă în acest an 800 milioane euro din listarea şi privatizarea companiilor OPSPI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei