Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA a amendat Antena3, TVR1, Realitatea TV pentru dezechilibre între putere şi opoziţie la dezbateri

CNAa decis, ieri, să amendeze Antena 3, cu 15.000 de lei, TVR 1 şi Realitatea TV, cu câte 5.000 de lei, şi să someze public TVR 2 şi România TV, pentru dezechilibre în privinţa reprezentanţilor puterii şi opoziţiei prezenţi în emisiunile de dezbatere difuzate pe parcursul mai multor luni.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, prezenţele reprezentanţilor partidelor politice în emisiunile de dezbatere difuzate de TVR 1, TVR 2, TVR Info, Antena 3, Realitatea TV, România TV şi B1 TV, în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie.

CNAa analizat emisiuni de dezbatere difuzate de aceste televiziuni din perspectiva respectării articolului 69, alineatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "În emisiunile de dezbatere numărul reprezentanţilor puterii şi ai opoziţiei trebuie să fie egal".

Analizând emisiunile de dezbatere difuzate de Antena 3, CNA a constatat dezechilibre mari în privinţa apariţiilor reprezentanţilor puterii şi cei ai opoziţiei. Potrivit monitorizării CNA, în emisiunile de dezbatere difuzate de Antena 3 în noiembrie, decembrie şi ianuarie s-au exprimat 69 de reprezentanţi ai puterii şi 711 reprezentanţi ai opoziţiei.

Potrivit reprezentantei Antena 3, Mirela Bomboe, în data de 11 iulie 2011, PDL a decis să boicoteze Antena 3 prin neparticiparea reprezentanţilor săi la emisiunile televiziunii. Antena 3 a anunţat atunci că va continua să invite reprezentanţii puterii în emisiunile sale.

"Cât timp PDL rămâne consecvent deciziei de a nu participa la emisiunile Antena 3, noi nu putem să ne echilibrăm. Dar noi îi invităm pe reprezentanţii PDL în emisiunile noastre", a spus Mirela Bomboe.

Pe de altă parte, PDL a transmis CNA o adresă, potrivit căreia Antena 3 nu invită reprezentanţii partidului la dezbaterile difuzate, după cum a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, în şedinţa de joi.

"Dincolo de PDL, la putere sunt mai multe partide (...) Dacă PDL şi minorităţile refuză să vină, ce se întâmplă cu UNPR?", a întrebat-o Narcisa Iorga, membru al CNA, pe reprezentanta televiziunii Antena 3.

Aceasta din urmă i-a răspuns că invitaţiile sunt adresate şi în funcţie de subiectul dezbătut în emisiunile de la Antena 3.

În urma discuţiilor, CNA a decis să amendeze Antena 3 cu 15.000 de lei.

 

Dezechilibre între reprezentanţii puterii şi opoziţiei şi în dezbaterile difuzate de TVR 1

Pe de altă parte, CNA a constatat că sunt dezechilibre între reprezentanţii puterii şi opoziţiei şi în dezbaterile difuzate de TVR 1 în noiembrie, decembrie şi ianuarie. Astfel, potrivit monitorizării CNA, în emisiunile de dezbatere difuzate de TVR 1 în perioada monitorizată s-au exprimat 69 de reprezentanţi ai puterii şi 48 ai opoziţiei.

Astfel, CNA a decis să amendeze TVR 1 cu 5.000 de lei.

Cu aceeaşi sumă - 5.000 de lei - a fost amendată televiziunea Realitatea TV. Membrii CNA a constatat că, în noiembrie, decembrie şi ianuarie, în emisiunile de dezbatere difuzate pe Realitatea TV au existat dezechilibre, exprimându-se 353 de reprezentanţi ai puterii şi 447 ai opoziţiei.

Pe de altă parte, CNA a decis să someze public, tot pentru dezechilibre înregistrate la dezbaterile difuzate în noiembrie, decembrie şi ianuarie, TVR 2 (18 reprezentanţi ai puterii şi 6 ai opoziţiei).

 

Somaţii publice

Totodată, CNA a decis să someze public televiziunea România TV, ale cărei dezbateri au fost monitorizate doar pentru luna ianuarie, având în vedere că acest post s-a lansat, sub această denumire, la sfârşitul lunii noiembrie 2010. Consiliul a constatat dezechilibre în emisiunile de dezbatere difuzate pe România TV în luna ianuarie (94 de reprezentanţi ai puterii şi 153 ai opoziţiei).

Pe de altă parte, CNA a constatat dezechilibre mici în cazul TVR Info (296 de reprezentanţi ai puterii, faţă de 266 de reprezentanţi ai opoziţiei, în dezbaterile difuzate în noiembrie, decembrie, ianuarie), hotărând să transmită televiziunii o scrisoare de atenţionare.

În schimb, CNA nu a luat nici o decizie de sancţionare sau de atenţionare în cazul B1 TV, întrucât nu a constat dezechilibre semnificative în cazul dezbaterilor difuzate de această televiziune. Potrivit monitorizării Consiliului, în dezbaterile transmise de B1 TV în noiembrie, decembrie şi ianuarie s-au exprimat 162 de reprezentanţi ai puterii şi 178 ai opoziţiei.

Toate sancţiunile în cazul acestor televiziuni au fost votate în unanimitate de membrii CNA, fiind propuse de Christian Mititelu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA a amendat Antena3, TVR1, Realitatea TV pentru dezechilibre între putere şi opoziţie la dezbateri.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
CNA a amendat Antena3, TVR1, Realitatea TV pentru dezechilibre între putere şi opoziţie la dezbateri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei