Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duţă: Fondurile alocate Sănătăţii s-au dublat în ultimii cinci ani

Fondurile alocate Sănătăţii s-au dublat în ultimii cinci ani, de la 10 miliarde de lei în 2006 la aproximativ 20 de miliarde de lei în 2011, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.

"Casa Naţională funcţionează ca un minister al finanţelor al întregului sistem de sănătate, gestionând un buget de cinci miliarde de euro, care acoperă servicii medicale esenţiale necesare populaţiei", a spus preşedintele CNAS.

Lucian Duţă a adăugat că principala preocupare a CNAS este echilibrul bugetar, respectiv creşterea sumelor alocate şi reducerea datoriilor.

CNAS îşi propune să asigure cât mai multe medicamente şi servicii de calitate prin managementul corespunzător al sumelor alocate, a precizat Duţă.

El a mai spus că eliminarea arieratelor din sistemul sanitar a fost de fapt una dintre condiţiile impuse de FMI pentru acordarea sprijinului financiar necesar.

"În 2011 am reuşit să realizăm stabilitatea financiară a sistemului, respectiv acces integral la medicamentele necesare fără arierate prin introducerea taxei de clawback. De asemenea, taxa de clawback este unul dintre instrumentele care pot regla creşterea moderată a consumului şi alocarea de resurse suplimentare pentru servicii, pentru medicii de familie, specialişti, spitale", a mai spus preşedintele CNAS.

În ceea ce priveşte lista de medicamente compensate şi gratuite, Lucian Duţă a spus că remodelarea acestora este un pas firesc şi obligatoriu după introducerea preţului de referinţă.

"Studiul realizat de experţi internaţionali (NICE), finanţat de Banca Mondială, a propus o metodologie de lucru şi a identificat câteva puncte sensibile, respectiv eliberarea unor resurse financiare folosind metodologia propusă va permite introducerea de medicamente noi. Sistemul Informatic Unic Integrat are în evidenţă suma de cinci miliarde de euro, 20 de milioane de clienţi, 50 de mii de furnizori şi 0,5 miliarde de operaţiuni anual", a spus Duţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duţă: Fondurile alocate Sănătăţii s-au dublat în ultimii cinci ani.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duţă: Fondurile alocate Sănătăţii s-au dublat în ultimii cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei