Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autorităţile publice locale au cerut Ministrului Muncii deblocarea posturilor în asistenţă socială

Problema lipsei resurselor umane în asistenţă socială a fost discutată de specialişti din ONG-uri şi din autorităţi publice locale cu ministrul Muncii, căruia i s-a solicitat deblocarea posturilor din sistem, informează, miercuri, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Peste 60 de specialişti din protecţia copilului s-au întâlnit cu ministul Muncii, Claudia Boghicevici, pentru a discuta despre rolul autorităţilor locale şi judeţene, precum şi al ONG-urilor în organizarea, funcţionarea şi finanţarea sistemului naţional de asistenţă socială.

"Subliniind rolul parteneriatului şi complementarităţii intervenţiilor în furnizarea de asistenţă socială, ministrul Claudia Boghicevici a pus accentul pe abordarea unitară a familiei ca beneficiar al serviciilor de asistenţă socială, în elaborarea de politici sociale şi legislaţie subsecventă a legii asistenţei sociale.
Ministrul a subliniat importanţa cooperării şi colaborării tuturor partenerilor publici şi privaţi în elaborarea legislaţiei secundare şi a încurajat implicarea celor interesaţi în grupurile de lucru care vor fi lansate în scurt timp de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit FONPC, reprezentanţii autorităţilor publice locale au cerut urgentarea unui memorandum pentru deblocarea posturilor în asistenţă socială, spunându-i ministrului Muncii că, din cauza salariilor mici, mulţi angajaţi au plecat şi nu au mai putut fi înlocuiţi din cauza faptului că posturile sunt blocate.

În cadrul aceleiaşi întâlniri s-a discutat şi despre importanţa existenţei unui sistem electronic de monitorizare comun, unitar pentru autorităţile locale şi cele judeţene şi despre nevoia de profesionalizare a tuturor serviciilor, precum şi importanţa găsirii resurselor necesare pentru funcţionarea serviciilor pentru copil şi familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile publice locale au cerut Ministrului Muncii deblocarea posturilor în asistenţă socială.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile publice locale au cerut Ministrului Muncii deblocarea posturilor în asistenţă socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei