Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mar 2012 - Anul XVII, nr. 68 (4973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A doua listare a SIF Moldova ar trebui realizată pe o bursă care nu este concurentă cu BVB

A doua listare a SIF Moldova ar trebui realizată pe o bursă străină care nu este concurentă cu BVB, cel mai probabil Viena, consideră Valentin Ionescu, fostul director general al bursei de la Bucureşti şi unul dintre candidaţii pentru un loc în Consiliul de Administraţie al societăţii de investiţii.

Consiliul de Administraţie al SIF Moldova propune acţionarilor unele modificări ale Actului Constitutiv al societăţii, printre care şi împuternicirea administratorilor să decidă listarea duală a SIF Moldova pe o altă piaţă. Propunerea va fi discutată de acţionari în AGA programată pentru 5 aprilie.

"Te duci către o piaţă care nu îţi este concurentă, ori piaţa din Varşovia eu o văd concurentă a pieţei de la Bucureşti. O bursă cu acelaşi tipic de dezvoltare este concurentă. Modalitatea de dezvoltare a Bursei din Polonia este sau ar trebui să fie asemănătoare cu cea a Bursei de la Bucureşti. Aş prefera listarea la bursa din Viena. Sincer, ca director al Bursei nu mi-aş fi dorit acest lucru. Acum nu mai reprezint Bursa şi dacă intru în board reprezint un emitent mare al Bursei. Poţi creşte baza de acţionari printr-o dublă listare pe o altă piaţă", a declarat, miercuri, Valentin Ionescu.

Ciprian Zah, fost vicepreşedinte CA la BVB, consideră că diminuarea discountului dintre preţul acţiunilor unei companii faţă de activul net este un avantaj al unei duble listări, dacă aceasta se face pe o altă piaţă mai lichidă decât cea din România.

"S-ar diminua discountul, (compania - n.r.) ar deveni neatractivă pentru vânzarea pe bucăţi. Nu o mai spargi pe bucăţi, ci investeşti pentru dividend", a adăugat Zah.

 

Directorul reprezentanţei Suceava a SIF Moldova, Niculae Skokan, candidat pentru un loc vacant în CA

Fostul director general al BVB Valentin Ionescu şi-a depus candidatura pentru un loc vacant în Consiliul de Administraţie al SIF Moldova. Alături de Ionescu şi-a mai depus candidatura şi directorul reprezentanţei Suceava a SIF Moldova, Niculae Skokan.

Ionescu a fost director general al BVB în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011 şi are experienţă atât pe piaţa de capital din România, cât şi pe bursele din Praga şi Viena.

"Mă susţin fonduri de investiţii, atât locale, cât şi unele din afară. Nu garantez pentru toate, dar reacţiile au fost pozitive de la majoritatea. Vezi în modul lor de a răspunde dacă te-ar susţine sau nu", a afirmat miercuri Ionescu.

El propune o promovare mai agresivă a SIF Moldova prin road-show-uri, teleconferinţe, întâlniri punctuale cu investitorii sau prezenţa în diferite dezbateri sau conferinţe.

Postul din Consiliul de Administraţie al SIF Moldova este vacant după revocarea lui Matei Alexandru, fost şef al SIF Moldova, din funcţia de administrator, căruia i s-a reproşat prejudicierea SIF prin încheierea unor contracte în perioada în care a ocupat funcţia de director general. Alexandru a fost revocat la 24 septembrie de acţionari.

Deşi conducerea SIF Moldova a convocat acţionarii în noiembrie pentru completarea numărului de membri în CA, niciunul dintre cei nouă candidaţi nu a primit voturile necesare de la acţionari.

Printre candidaţii de atunci s-au numărat preşedintele CSSPP, Mircea Oancea, fostul vicepreşedinte CNVM Paul Miclăuş, dar şi Mircea Ursache, fost preşedinte AVAS. În cursă mai era înscris Laurenţiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

SIF Moldova are aproximativ 5,8 milioane de acţionari, dintre care circa 25%-30% din titluri sunt deţinute de persoane care au devenit acţionari prin programul de privatizare în masă, majoritatea deţinând fiecare mai puţin de 100 de titluri.

În AGA programată pentru 5 aprilie, acţionarii SIF Moldova vor discuta printre alte propuneri ale CA, şi triplarea capitalului social, la 155,7 milioane lei, valoarea dividendelor şi bugetul de venituri şi cheltuieli. Acţiunile nesubscrise de acţionari la finalul primei etape a majorării capitalului vor putea fi vândute pe bursă, printr-o ofertă adresată celorlalţi investitori.

Conducerea societăţii a propus un dividend de 0,22 lei/acţiune, de peste două ori mai mare decât cel acordat anul trecut, de 0,09 lei/titlu. Valoarea totală a dividendelor care ar urma să fie acordate în acest an este de 114,2 milioane lei (26,1 milioane euro) şi reprezintă aproape 60% din profitul de anul trecut, de 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro).

În a doua parte a şedinţei bursiere de miercuri, acţiunile SIF Moldova erau în scădere cu 0,68%, la 1,32 lei. Raportat la cel mai recent preţ din piaţă, randamentul dividendului este de 16,67%. Totodată, la această cotaţie, capitalizarea SIF Moldova este de 685,2 milioane lei (156,6 milioane euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua listare a SIF Moldova ar trebui realizată pe o bursă care nu este concurentă cu BVB.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A doua listare a SIF Moldova ar trebui realizată pe o bursă care nu este concurentă cu BVB0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei