Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Let's Do It, Romania! - Ziua de curăţenie naţională, pe 12 mai

Ziua de curăţenie naţională "Let's Do It, Romania!" va avea loc anul acesta pe 12 mai, ca şi în Bulgaria, Moldova şi Turcia, în contextul în care peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie - 25 septembrie, potrivit organizatorilor.

Acţiunea globală de curăţenie este organizată sub numele de "Let's Do It, World!", fiind iniţiată de comunitatea cu acelaşi nume, care cuprinde toate ţările în care a fost deja realizat proiectul.

Cele 85 de ţări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală şi să demonstreze că oamenilor le pasă de natură şi de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.

În aceeaşi perioadă cu România, vor organiza acţiuni şi Estonia şi Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria şi SUA - statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai). Lista completă este disponibilă pe www.letsdoitworld.org.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa "Let's Do It, Romania!" îi invită pe toţi locuitorii României să ia parte la mişcarea internaţională de curăţenie şi să arate că le pasă de ţara lor. După succesul primelor două ediţii, din 2010 şi 2011, la care au participat peste 500.000 de voluntari care au colectat peste 1.300.000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru România.

România este cea mai mare ţară din comunitatea "Let's Do It, World!" care a organizat o acţiune de curăţenie la nivel naţional. De asemenea, România este un model de succes pentru alte ţări din proiect, mai multe iniţiative locale fiind preluate şi la nivel internaţional: aplicaţiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistică şi comunicare sunt acum folosite şi în alte ţări "Let's Do It!".

Anul acesta, acţiunea de curăţenie naţională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare judeţ vor fi propuse şi alese zonele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a propune şi a vota zona pe care şi-o doreşte curată. Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale. Printre primele propuneri se numără pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi şi Lacul lui Eminescu în Botoşani.

În urma etapei de vot, echipa "Let's Do It, Romania!" va comunica zonele alese în fiecare judeţ pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curăţate pe 12 mai. Întregul regulament al campaniei va fi disponibil în curând pe www.letsdoitromania.ro.

După Ziua de curăţenie naţională, zonele curăţate vor fi monitorizate constant de echipele locale "Let's Do It, Romania!".

Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010.

Curăţenia naţională nu este singurul proiect organizat de echipa "Let's Do It, Romania!" în acest an. După data de 12 mai, trei proiecte noi vor fi demarate: Registrul Naţional al Deşeurilor, "0 deşeuri" şi "Let's Train It". Mai multe detalii vor fi anunţate în momentul lansării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Let's Do It, Romania! - Ziua de curăţenie naţională, pe 12 mai.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Let's Do It, Romania! - Ziua de curăţenie naţională, pe 12 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei