Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2012 - Anul XVII, nr. 56 (4961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile din România şi Bulgaria, cele mai expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din UE

Femeile din România şi Bulgaria sunt, potrivit datelor unui studiu Eurostat, de două ori mai expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu media Uniunii Europene.

Potrivit acestui studiu publicat în contextul marcării Zilei Femeii, riscul de sărăcie şi excluziune socială îi afectează în măsură aproape egală şi pe bărbaţii din cele două ţări. Astfel, datele arată că 42,1% dintre femei şi 40,8% dintre bărbaţii din România sunt expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială. În Bulgaria, 43,3% dintre femei şi 39,8 % dintre bărbaţi sunt expuşi acestui risc.

Procentele sunt aproape duble comparativ cu media la nivelul UE 27, care indică 24,5% în cazul femeilor şi 22,3% în cazul bărbaţilor.

Datele Eurostat sunt aferente anului 2011, deşi în cazul anumitor state, printre care şi România, cifrele sunt cele raportate în anul 2010.

Potrivit Eurostat în UE sunt, în total, 257 de milioane de femei şi 245 de milioane de bărbaţi, respectiv 104,8 femei la 100 de bărbaţi. În cazul populaţiei cu vârsta peste 65 de ani, numărul femeilor creşte comparativ cu cel al bărbaţilor, fiind 138,2 femei la 100 de bărbaţi. În România erau, potrivit cifrelor Eurostat, 105,4 femei la suta de bărbaţi, respectiv 147 de femei la suta de bărbaţi în cazul categoriei de vârstă de peste 65 de ani. Cele mai mari diferenţe între numărul de femei şi bărbaţi se înregistrează în ţările baltice. Acolo, numărul femeilor este aproximativ de două ori mai mare comparativ cu cel al bărbaţilor.

Studiul mai arată că România este printre statele în care procentul femeilor angajate este relativ scăzut. Astfel, 59,5 % dintre femeile din România sunt angajate. În Malta, doar 38,8% dintre femei muncesc. Procente de ocupare mai scăzute decât în România s-au mai înregistrat în cazul femeilor din Italia (51,4%), Grecia (53,9%), Spania (57,3%) şi Ungaria (57,6%). Rata de ocupare în cazul femeilor cu vârste între 25 şi 64 de ani a fost de 63,8% la nivelul UE27 în 2010, în timp ce în cazul bărbaţilor a fost de 77,5%.

Datele Eurostat arată că, în cazul categoriilor de populaţie cu un nivel scăzut de studii, numărul femeilor angajate este, în medie, cu 20% sub cel al bărbaţilor. În schimb, diferenţa scade la doar câteva procente în cazul persoanelor cu studii superioare. În România, 45,7 % dintre femeile cu studii minime şi 67,6% dintre bărbaţii din aceeaşi categorie sunt angajaţi. În cazul persoanelor cu studii medii, gradul de ocupare este de 60,6% în cazul femeilor şi de 75,5% în cazul bărbaţilor. În cazul persoanelor cu studii superioare, 84,5% dintre femei şi 86% dintre bărbaţi sunt angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile din România şi Bulgaria, cele mai expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din UE.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile din România şi Bulgaria, cele mai expuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei