Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2012 - Anul XVII, nr. 55 (4960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu se adresează astăzi Parlamentului pe teme interne

Preşedintele Traian Băsescu adresează un mesaj Parlamentului, astăzi, fiind de aşteptat ca USL să nu se prezinte la plen, iar temele abordate să fie legate de Constituţie, opoziţie, criza economică, Tratatul de guvernanţă, reorganizare administrativă, totul în contextul apropierii alegerilor.

Şeful statului a trimis, recent, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informează că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, în data de 7 martie.

Este de aşteptat ca preşedintele să abordeze subiecte precum funcţionarea Parlamentului în condiţiile protestului opoziţiei, ratificarea Tratatului de guvernanţă, evoluţiile economice în contextul crizei, modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativă, trecerea la Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, toate acestea în perspectiva apropierii alegerilor locale şi generale.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, la Bruxelles, la semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală, declarând că el şi-a îndeplinit datoria, iar ratificarea acestuia reprezintă responsabilitatea Parlamentului şi a opiniei publice din România.

"Eu spun că trebui ratificat cât mai rapid. (...) Cei de acasă, politicienii şi economiştii pot să facă ce vor cu acest tratat", spunea el.

Pe de ală parte, este de aşteptat ca şedinţa în care preşedintele va transmite mesajul să se desfăşoare în absenţa parlamentarilor opoziţiei. La ora 12.00, preşedintele PSD, Victor Ponta, va participa, tot la Parlament, la dezbaterea USL - sindicate, pe teme de interes comun.

Parlamentul a decis, săptămâna trecută, că şedinţa va avea loc pe 7 martie la ora 11.

Lucrările Parlamentului au fost afectate, în ultima vreme, de protestul parlamentar al opoziţiei.

Cel mai recent mesaj către Parlament adresat de preşedintele Traian Băsescu a avut loc în iunie 2011, şedinţa de plen comun desfăşurându-se în absenţa reprezentanţilor USL.

El spunea atunci că este esenţială pentru credibilitatea Parlamentului limitarea imunităţii parlamentarilor la declaraţii şi atitudini politice pentru a da "cetăţenilor relaxarea că parlamentarii nu sunt deasupra legii".

Băsescu le-a cerut parlamentarilor să găsească o soluţie pentru transpunerea în legislaţia românească a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obţinute ilicit.

Preşedintele spunea că sunt motive temeinice pentru schimbarea structurii Legislativului, deoarece în actualul sistem bicameral cele două Camere se comportă ca într-un sistem monocameral, prin adoptarea tacită a legilor în prima Cameră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu se adresează astăzi Parlamentului pe teme interne.
 Vizualizări articol: 354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Preşedintele Băsescu se adresează astăzi Parlamentului pe teme interne1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei